Antrenorul de înot de la Liceul „Emil Racoviţă”, anchetat pentru abuz

Antrenorul de înot Mihai Sandu, acuzat zilele trecute că îşi forţa sportivii să-şi introducă aer în fund cu o pompiţă pentru a-şi îmbunătăţi timpii, este anchetat de o comisie a ISMB.

RomaniaTV.net
12 iul. 2012, 08:36
Antrenorul de înot de la Liceul „Emil Racoviţă”, anchetat pentru abuz

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti s-a autosesizat în cazul acuzaţiilor aduse antrenorului de înot Mihai Sandu, de la Liceul „Emil Racoviţă”, din Capitală, şi a a demarat o anchetă în acest caz. Ancheta vine la câteva zile după ce Sandu a fost acuzat că le-a impus elevilor săi să-şi introducă aer în fund cu o pompiţă pentru a obţine timpi mai buni în bazin.

Scandalul a izbucnit în presă, după ce agenţia Mediafax a publicat un interviu cu o fostă sportivă de-a lui Mihai Sandu, care a descris momentele prin care a trecut, subliniind că nici nu a fost singura căreia i s-a aplicat această metodă. Este vorba despre Valentina Brat, care iniţial a dorit să-şi păstreze anonimatul.

Comisia de anchetă va decide dacă se impun măsuri şi, dacă Sandu va fi găsit vinovat, se poate merge până la desfacerea contractului său de muncă, a explicat Stelian Fedorca, secretar de stat în Ministerul Educaţiei.