Antrenorul emerit Dumitru Artene, ucis de coronavirus la vârsta de 64 de ani

Dumitru Artene, „Părintele luptelor libere“ de la Clubul Atletic din Roman, a murit răpus de coronavirus, la 64 de ani. În urmă cu aproximativ o săptămână, fiul său, Cătălin, făcea apel pentru găsirea unui donator de plasmă.

RomaniaTV.net
08 sept. 2020, 18:48
Antrenorul emerit Dumitru Artene, ucis de coronavirus la vârsta de 64 de ani

Astă noapte (7/8 septembrie -n.r.) la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piatra Neam inima tatălui meu a cedat. În urmă cu două săptămîni era internat la această unitate sanitară cu diagnosticul de Covid. Corpul său nu a răspuns la tratamentul făcut şi a fost nevoie să fie internat pe Secţia ATI, unde a fost intubat.

Din acesl moment prognosticul medicilor a fost extrem de rezervat. S-a făcut apel la un donator de plasmă, dar nu a fost găsit ţinînd cont că avea o grupă rară de sînge. A avut mici complicaţii din cauza unei bronşite. Pe certificatul său de deces scrie la cauza morţii: stop cardiac.

Înmormîntarea va avea loc miercuri, 9 septembrie, cînd îl vom duce, conform procedurilor în cazul deceselor provocate de noul coronavirus, direct la groapă“, a declarat Cătălin Artene, potrivit Monitorulneamt.ro.

Sportivii pe care acesta i-a pregătit în cei 39 de ani cât a activat ca antrenor la Clubul Atletic Roman îl regretă nespus.

Nu pot să vorbesc la timpul trecut despre acest mare antrenor. Nu-mi găsesc cuvintele. M-a antrenat şi m-a sprijinit de cînd aveam 10 ani. A fost pentru mine nu doar antrenor, ci şi mamă şi tată. Ţineam legătura zilnic cu familia sa. A fost un om cu suflet mare pentru toţi sportivii săi.

Dacă România ar avea mulţi antrenori ca el, sportul de performanţă ar fi departe“, a mărturisit, printre lacrimi, Mădălina Linguraru, cea care a câştigat medalia de aur la Jocurile Francofoniei din 2013, la Nisa şi medalie de bronz la aceeaşi competiţie în 2017.