Antrenorul lui Oltchim este drastic: Am avut noroc că am pierdut la un singur gol

Antrenorul echipei Oltchim Râmnicu Vâlcea, Jakob Vestergaard, a declarat duminică, după meciul cu FTC Budapesta, scor 22-23, că victoria formaţiei oaspete este normală, având în vedere problemele din jocul elevelor sale, şi că gruparea ungară s-ar fi putut impune la o diferenţă mai mare.

RomaniaTV.net
04 feb. 2013, 06:24
Antrenorul lui Oltchim este drastic: Am avut noroc că am pierdut la un singur gol

Am avut noroc că am pierdut la un singur gol diferenţă. S-au făcut mult prea multe greşeli personale, faze de atac tratate cu superficialitate, viteză scăzută, pase previzibile, o apărare slabă, repliere slabă, puţine contraatacuri. În aceste condiţii, victoria lui FTC este una normală„, a spus Jakob Vestergaard, antrenorul echipei Oltchim, la conferinţa de presă.

Antrenorul este de părere că este devreme pentru a se face calcule privind accederea în faza următoare a Ligii Campionilor: „E devreme pentru calcule. Vom juca în următoarea etapă pe terenul lui Krim, o echipă puternică, dovadă că s-au impus pe terenul lui Zvezda. Ne putem lua punctele înapoi, dar trebuie să jucăm cu totul altceva. Dacă vom face jumătate din greşelile de azi avem şanse reale la victorie. Oricum, dacă vrem în semifinale, de acum încolo trebuie să câştigăm tot, şi pe propriul teren şi în deplasare„.

Pe de altă parte, Gabor Elek, antrenor oaspetelor, a spus: „Nu ne aşteptam să batem la Vâlcea deşi am pregătit foarte bine partida. Ştiam că Vâlcea are o forţă ofensivă fantastică dar nouă ne-a ieşit tot astăzi. Am avut o apărere excelentă şi inspiraţie în atac şi cred că victoria este meritată chiar dacă am avut emoţii pe final. Noi am făcut un pas enorm spre calificarea în semifinale dar lupta în grupă rămâne deschisă. Este numai prima etapă, trebuie să rămânem concentraţi, să învingem şi în următoarea partidă, doar cu punctele de la Vâlcea nu facem nimic”.

Handbalistele de la Oltchim Râmnicu Vâlcea au fost învinse, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 23-22 (10-9), de formaţia ungară FTC Budapesta, în primul meci din grupele principale ale Ligii Campionilor.

Campioana României va avea în continuare următorul program: Krim Ljubljana-Oltchim (10 februarie), Oltchim-Zvezda (16 februarie), Zvezda-Oltchim (2 martie), FTC-Oltchim (9 martie), Oltchim-Krim (17 martie).