Antrenorul Marius Şumudică şi-a reziliat contractul cu Rizespor

Marius Șumudică și-a reziliat contractul cu Rizespor, joi dimineață, la câteva ore după eșecul cu Kayserispor, scor 1-2.

04 mart. 2021, 12:18
Antrenorul Marius Şumudică şi-a reziliat contractul cu Rizespor

Antrenorul Marius Şumudică şi-a reziliat, de comun acord, contractul cu echipa turcă de fotbal Caykur Rizespor, a anunţat, miercuri, clubul, pe site-ul său oficial.

Şumudică preluase formaţia din Rize pe 26 ianuarie, când a semnat o înţelegere valabilă până la finalul sezonului 2021-2022.

Cu Şumudică pe banca tehnică, Rizespor nu a câştigat niciun meci, întregistrând trei remize şi patru înfrângeri.

Tehnicianul român se desparte de Rizespor după un eşec suferit miercuri în deplasare cu Kayserispor (1-2), echipă care a fost pregătită până de curând de Dan Petrescu.

Antrenorul Marius Şumudică s-a despărţit pe 10 ianuarie de altă echipă din prima ligă turcă, Gaziantep FK, în urma unor contre verbale cu conducerea clubului.

Caykur Rizespor, care ocupa locul 13 în momentul venirii lui Şumudică (25 puncte), se află acum pe 16, cu 28 puncte.

„Am fost un meci sub controlul nostru din primul minut până în ultimul, dar acest lucru nu este suficient pentru a câştiga. Am avut un adversar care joacă pe contraatac. Am primit două goluri. Am primit încă o dată goluri din fază fixă.

Mereu primim aceleaşi goluri. Discutăm asta înainte de meci, prezentăm fazele în analize, le spun jucătorilor că trebuie să îşi asume responsabilitatea, dar primim mereu aceleaşi goluri. Cred că am făcut totul pentru Rizespor. Am început să mă îmbolnăvesc din cauza stresului. Intenţionez să discut cu preşedintele clubului. Trebuie să luăm o decizie bună pentru echipă. Poate ar fi bună o schimbare.

Un şoc ar putea fi bun pentru echipă. Pentru prima dată în cariera mea de 20 de ani nu reuşesc cu o echipă. Asta mă întristează. Este greşeala mea, nu acuz pe nimeni. A fost greşeala mea că am venit la jumătatea sezonului. Îi mulţumesc Turciei. Le mulţumesc tuturor, suporterilor, conducerii clubului. Au avut încredere în noi, dar cred că astăzi am ajuns la despărţire. Nu vreau să-mi pierd viaţa pe bancă”, a spus Şumudică, potrivit sozcu.com.tr.

Şi Dan Petrescu a plecat din Turcia

Clubul de fotbal Kayserispor s-a despărţit de antrenorul român Dan Petrescu, de comun acord, a anunţat, marţi seara, gruparea din Turcia, pe site-ul său oficial.

Petrescu a plecat de la Kayserispor din ”motive familiale”, potrivit sursei menţionate, după ce semnase în data de 10 ianuarie un contract pe o perioadă de un an şi jumătate, cu opţiune de prelungirea colaborării pe încă un sezon.

Fostul internaţional român a condus echipa din Kayseri în opt meciuri de campionat, având un bilanţ de 2 victorii, 3 egaluri şi 3 eşecuri.

Petrescu (53 ani) se despărţise pe 30 noiembrie de CFR Cluj, cu care a obţinut trei titluri consecutive în România, 2017/2018, 2018/2019 şi 2019/2020.

La Kayserispor joacă trei români, pe portarul Silviu Lung jr, fundaşul Cristian Săpunaru şi atacantul Denis Alibec.

Petrescu o lasă pe Kayserispor pe acelaşi loc pe care o găsise, 16 (din 21 de echipe), acum având 25 de puncte din 25 de partide.

Gigi Becali, după ce Florinel Coman a fost prins conducând cu viteză şi fără permis valabil: „Se poate să-i dea puşcărie 1, 2, 3 ani, e adevărat. E grav, dar nu chiar atât de rău”