Anul Nou chinezesc 2020. Începe anul Şobolanului Alb de Metal (25 ian. 2020 – 11 febr. 2021)

Anul Nou chinezesc. Anului chinezesc al Mistreţului de Pământ se încheie astăzi, potrivit calendarului chinezesc. Din 26 ianuarie intrăm în anul Şobolanului Alb de Metal, care se încheie pe 11 februarie 2021. Acesta este al 4717-lea an chinezesc, potrivit www.chinesefortunecalendar.com/2020.

RomaniaTV.net
25 ian. 2020, 06:36
Anul Nou chinezesc 2020. Începe anul Şobolanului Alb de Metal (25 ian. 2020 – 11 febr. 2021)

În calendarul chinezesc, şobolanul este primul animal din cele 12 semne zodiacale chineze, celelalte fiind boul, tigrul, iepurele, dragonul, şarpele, calul, capra, maimuţa, cocoşul, câinele şi porcul, formând un ciclu de 12 ani. Fiecărui semn i se asociază, pe rând, şi unul dintre cele cinci elemente fundamentale ale universului – lemnul, focul, pământul, metalul, apa -, precum şi o culoare. Un tur complet al calendarului înseamnă cinci cicluri a câte 12 ani, adică 60 de ani. Ultimul an al Şobolanului (de Pământ) a fost în 2008.

Chinezii cred că animalul care guvernează anul de naştere are o puternică influenţă asupra persoanei respective. Culoarea metalului din horoscopul chinezesc este legată de alb sau auriu. Prin urmare, 2020 este numit şi Anul Şobolanului Alb sau al Şobolanului de Aur, potrivit sursei mai sus menţionate.

Noi oportunităţi se anunţă în acest an pentru găsirea partenerului ideal şi în a câştiga mai mulţi bani. 2020 va fi un an al succesului. Nu trebuie să se înţeleagă prin aceasta o bogăţie dobândită prin asumarea riscului, a jocului, pentru că nu trebuie să uităm că şobolanul este un oportunist, înclinat întotdeauna către speculă şi îi plac mult chilipirurile. Asociat cu metalul conferă putere, prosperitate şi noroc pentru aproape toate zodiile chinezeşti. Este un an favorabil pentru a începe un proiect dar şi pentru evoluţie. Anul Şobolanului ne va aduce energie creatoare, o energie care se poate manifesta prin desăvârşirea unui obiectiv foarte mult dorit. Oferă siguranţa că totul este posibil, că suntem creatorii propriilor noastre vieţi şi că da, avem puterea de a fi cea ce ne dorim, potrivit www.thechinesezodiac.org/horoscope-2020.

Principala influenţă a elementului Metal ce însoţeşte semnul Şobolanului este raţiunea ce trebuie să stea la baza oricărei decizii. Combinat cu isteţimea caracteristică care îl determină să nu îşi asume riscuri inutile, Metalul devine cel mai stabil reprezentant al semnului Şobolanului dar, totodată şi cel mai cinic şi puternic. Elementul metalic creează apă, ceea ce înseamnă creşterea productivităţii şi a activităţii în industria metalelor, ce include pe cea producătoare de maşini şi utilaje, IT, industria de înaltă tehnologie, cea de produse cosmetice şi domeniul sănătăţii. Maturitatea, disciplina şi siguranţa sunt principalele repere ale semnului zodiacal. Conform zodiacului chinezesc, cei născuţi în anul Şobolanului sunt persoane disciplinate, fermecătoare şi foarte viclene, potrivit www.karmaweather.com.

Din anul 1911, şi China foloseşte calendarul gregorian, dar tradiţiile se păstrează după datele calendarului chinezesc în toate comunităţile chinezeşti. La chinezi, Anul Nou, sărbătorit cu mare fast, se celebrează printr-o suită de sărbători.

Festivităţile din China dedicate Anului Nou Chinezesc încep pe data de 24 ianuarie când se încheie vechiul an. Cina reuniunii, cea mai importantă masă a trecerii în Noul An, are loc în această zi. Cel mai important fel de mâncare este colţunaşul, dar pe masă se va afla şi multă brânza, un aliment preferat de şobolan. Pentru a atrage norocul în noaptea Anului Nou trebuie să ai o casă curată şi să o decorezi cu flori roşii, galbene sau portocalii, să porţi ceva nou şi de culoare roşie, să ai în buzunar sau în portofel 6 sau 9 monede aurii. Familia va rămâne până târziu şi va aştepta Anul Nou. Miezul nopţii este marcat de sute de focuri de artificii, potrivit site-ului www.chinesenewyear.net.