ANUL ŞCOLAR 2017 – 2018. Proiect pilot al Primăriei Capitalei: Elevii vor fi duşi la şcoală cu autobuzele RATB

ANUL ŞCOLAR 2017 - 2018. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, marţi, că în perioada următoare va fi demarat un proiect pilot prin care copiii să fie transportați la şcoală cu autobuze ale RATB. Scopul măsurii este evitarea aglomerării oraşului. Primii beneficiari ai proiectului vor fi elevii Şcolii nr. 141, unitate de învăţământ al cărei tavan s-a probuşit în luna mai anul acesta. Elevii acestei şcoli vor merge la cursuri în anul şcolar 2017 - 2018 la Şcoala nr. 127.

05 sept. 2017, 08:14

ANUL ŞCOLAR 2017 – 2018.

„În ceea ce privește aglomerația care se creează de cele mai multe ori, în special dimineața și la sfârșitul orelor de program în zonele unde există creșe, grădinițe, școli și licee, împreună cu Poliția Capitalei, cu Brigada Rutieră, cu Poliția Locală, cu polițiile de sectoare, încercăm să găsim soluţii pentru aglomeraţia care se creează dimineaţa în zonele şcolilor, să împrumutăm modele de bune practici din Occident. De aceea, vom demara în scurt timp, prin RATB și Proedus, un proiect pilot prin care elevii să fie transportați la școală cu autobuzul, deci cu transportul local, astfel încât părinții să nu mai meargă către școală, mulți, cu zecile, cu sutele, creând o aglomerație foarte mare„, a declarat Gabriela Firea, în cadrul Comandamentului pentru pregătirea anului şcolar, organizat marţi la Primăria Capitalei.

Gabriela Firea a precizat că proiectul pilot se va desfăşura în Sectorul 5, pentru elevii de la Şcoala nr. 141, care vor învaţa la Şcoala nr. 127 în perioada lucrărilor de demolare şi reconstrucţie a Şcolii 141. Potrivit primarului, elevii din clasele V-VIII vor fi transportaţi la şcoală cu patru autobuze, iar pentru elevii din clasele 0-IV va fi cerut acordul părinţilor.

„Practic, este vorba de 400 de elevi. Ne-am gândit, pentru început, să transportăm cu autobuzele RATB — patru la număr — elevii claselor V-VIII, iar pentru elevii din clasele 0-IV să avem și acceptul părinților, deoarece fiind mai mici, ei trebuie să fie, eventual, însoțiți de un părinte sau, împreună cu școlile, să asigurăm mai multe cadre didactice care să îi ajute în mijlocul de transport în comun”, a explicat Firea.

Primarul general a mai precizat că mai multe asociații de părinți au semnalat faptul că există școli în care copiii ar putea ajunge să învețe în trei schimburi.

„Primăria Generală a Capitalei a introdus în bugetul său aproape un milion și jumătate de euro pentru finanțarea studiilor de fezabilitate pentru modernizarea și extinderea acestor școli, astfel încât copiii să nu mai fie nevoiți să învețe în trei schimburi”, a completat primarul Capitalei.