Anumiți bugetari nu vor mai primi indemnizații. În ce condiții vor fi tăiate veniturile

Angajaţii care deţin titlul ştiinţific de doctor vor primi indemnizaţie doar dacă îşi desfăşoară activitatea în domeniul pentru care deţin titlul şi dacă au prevăzute în fişa postului atribuţii care să permită verificarea lunară a modului în care activitatea este valorificată în mod suplimentar, conform unui proiect de Ordonanţă publicat, luni seara, pe site-ul Ministerului Finanţelor.

09 mai 2023, 15:24
Anumiți bugetari nu vor mai primi indemnizații. În ce condiții vor fi tăiate veniturile
Veste grozavă pentru români! Se dau câte 3.000 de lei, bani de la stat. Programul începe pe 21 aprilie

Finanţele vor să modifice modul în care sunt acordate indemnizații angajații care dețin titlul ștințific de doctor.

„Personalul care deţine titlul ştiinţific de doctor va beneficia de o indemnizaţie pentru titlul ştiinţific de doctor în cuantum de 50% din nivelul salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, care se acordă lunar numai dacă îşi desfăşoară activitatea în domeniul pentru care deţine titlul şi dacă are prevăzute în fişa postului un set de atribuţii obiective şi cuantificabile care să permită verificarea lunară a modului în care activitatea acestuia este valorificată în mod suplimentar”, se menţionează în proiectul de Ordonanţă de urgenţă privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative publicat, luni seara, pe site-ul Ministerului Finanţelor.

Citește și: Chirie decontată dacă serviciul este mai departe de 70 km de domiciliu. Cine sunt bugetarii care beneficiază de ajutor de la stat

În prezent, potrivit prevederilor art. 14 alin. (1) din Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, personalul din sectorul bugetar beneficiază de o indemnizaţie lunară pentru titlul ştiinţific de doctor în cuantum de 50% din nivelul salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, dacă îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii: deţine titlul ştiinţific de doctor şi îşi desfăşoară activitatea în domeniul în care a obţinut respectivul titlu.

Citește și: Spor de 75% la salariu şi zile libere în plus. Cine sunt bugetarii favorizaţi de Codul Muncii

„Indemnizaţia în discuţie face parte din categoria drepturilor salariale suplimentare, iar raţiunea acordării acestei indemnizaţii este încurajarea personalului plătit din fonduri publice de a participa activ în viaţa ştiinţifică, de a-şi perfecţiona cunoştinţele într-un domeniu dat şi de a-şi îmbunătăţi performanţele profesionale la locul de muncă (Decizia CC nr.695/2019)”, se menţionează în Nota de Fundamentare a proiectului, potrivit dcbusiness.ro.