Anumiți români vor primi bani de la stat pentru transport! Cine sunt aceștia și care e regula ce trebuie respectată

Românii vor beneficia de reduceri mari la transportul comun. Cine sunt aceștia, află în articol.

26 dec. 2023, 10:36
Anumiți români vor primi bani de la stat pentru transport! Cine sunt aceștia și care e regula ce trebuie respectată

Anumiți români vor beneficia de reducere de 90% la transportul în comun. Aceștia vor plăti prețul întreg, însă li se va deconta cheltuiala.

Citește și Tinerii de peste 30 de ani pot primi ajutoare până la 100.000 de euro. Ce condiții trebuie să îndeplinească

Este o veste bună pentru cei tineri, mai exact, pentru studenți.

Este vorba de studenții din Sibiu ce beneficiază de gratuitate la transportul public în comun începând de vineri, conform prevederilor Legii Educației.

Procesul de decontare, întârziat în București

Operatorul de transport public aflat în subordinea Consiliului Local Sibiu a anunțat că studenții celor două instituții de învățământ superior din oraș, Universitatea „Lucian Blaga” și Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, pot beneficia de transport gratuit începând de vineri.

De altfel, procesul de decontare, necesar pentru a asigura reducerea de 90% la abonamente, a fost întârziat în București și a fost implementat recent în Sibiu, potrivit News18.ro.

Procedura presupune ca studenții să cumpere abonamentele integral, iar ulterior universitățile să acorde reducerea prin decontare.

Fiecare instituție de învățământ superior stabilește propriile metode de decontare a transportului pentru studenți.

Citește și Se dau 30.000 de lei pentru tineri. Suma poate intra direct pe card. Ce condiții trebuie îndeplinite pentru Junior Centenar

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu are aproximativ 15.000 de studenți, iar Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” adaugă alți 1.445.

Într-o adresă către rectori, Ministerul Educației a afirmat că reducerea de 90% va fi acordată prin decontare și a subliniat necesitatea implementării acestui mecanism în conformitate cu noile prevederi legislative.

De altfel, studenții trebuie să se grăbească să completeze o cerere pentru decont.