Se dau 30.000 de lei pentru tineri. Suma poate intra direct pe card. Ce condiții trebuie îndeplinite pentru Junior Centenar

Adolescenții pot avea parte de o oportunitate financiară semnificativă, după atingerea vârstei majoratului. Sigur că, părinții acestora trebuie să-i ajute lunar cu o anumită sumă, pentru a putea beneficia de acest program.
Filip Stan
24 oct. 2023, 07:22
Se dau 30.000 de lei pentru tineri. Suma poate intra direct pe card. Ce condiții trebuie îndeplinite pentru Junior Centenar
”Alocația”, noua metodă de înșelătorie prin care o firmă din București a obținut suma de 1.400.000 lei!

Tinerii care au 18 ani pot lua parte la un proiect de zile mari, numit Junior Centenar, prin care pot primi o sumă frumoasă: 30.000 de lei!
Această inițiativă își propune să asigure o sumă considerabilă de bani pentru tineri după atingerea vârstei majoratului.

Conform regulilor programului, părinții sunt responsabili să depună o anumită sumă de bani în fiecare an pentru copiii lor, iar statul contribuie cu o sumă suplimentară. Dacă părinții depun anual 1200 de lei, statul adaugă 600 de lei, permițând astfel ca suma totală să crească mai rapid. Această abordare se dovedește a fi mai avantajoasă decât un simplu depozit bancar, conform studiilor realizate de economiști.

Situație revoltătoare în Prahova! Un elev cu media de aproape 2 a luat bursă de merit

Principala atracție a acestui program constă în dobânda generoasă de 3%, care adaugă un interes considerabil la suma totală economisită. Astfel, la vârsta majoratului, adolescenții pot să se bucure de o sumă de aproximativ 30.000 de lei, oferindu-le astfel o bază financiară solidă pentru începutul vieții lor adulte.

Cu toate acestea, există o problemă majoră în această ecuație: puțini părinți sunt conștienți de această inițiativă. Diferența esențială între Programul Junior Centenar și deschiderea unui cont de economii la bancă constă în impozitul mai mic de 10% aplicat de stat în cazul acestui program, în timp ce băncile impun taxe mai mari.

Este important de menționat că banii economisiți pot fi accesibili doar după ce adolescentul a împlinit vârsta majoratului. Așadar, pentru părinții care își doresc să ofere copiilor lor o șansă mai bună în viață, Programul Junior Centenar reprezintă o modalitate inteligentă și strategică de a investi în viitorul financiar al tinerilor lor.

Guvernul vrea să schimbe mecanismul de acordare a alocațiilor pentru copii. Măsura ar intra în vigoare din 2024

Banii pot fi accesați doar după ce copilul împlinește vârsta de 18 ani. Programul Junior Centenar reprezintă o bună modalitate pentru ca tinerii să primească un ajutor valoros din partea părinților și a statului, la început de drum în viață. Specialiștii în economie consideră că este o modalitate strategică pentru părinții care vor să investească puțin câte puțin în viitorul copiilor lor.

Guvernul vrea să schimbe mecanismul de acordare a alocațiilor pentru copii. Măsura ar intra în vigoare din 2024

Guvernul a disperat să facă rost de bani mai mulți la buget. Coaliția pregătește noi măsuri fiscale pentru a strânge bani la buget după ce pachetul austerității a fost blocat la Curtea Constituțională a României. De astfel de măsuri ar putea fi vizate și alocațiile pentru copii.

”Probabil va fi nevoie, în curând, de măsuri care să ne asigure încadrarea în ţinta de deficit de 5,5% din PIB şi acestea privesc în general acele categorii de cheltuieli care în luna decembrie sunt cu un ritm fără precedent, acele cheltuieli pe care nu le putem controla şi care vin din zona ordonatorilor principali de credite”, a subliniat ministrul de Finanțe Marcel Boloş.

Citește și: Marcel Ciolacu, despre taxele pentru IMM-uri: „Nu cred că mediul de afaceri este atât de lovit. Nu există nicăieri în Europa plafon de 1 milion de euro pentru impozit de 1%. Comisia Europeană îmi spune că nu putem avea paradis fiscal în România”

În doar câteva luni ar trebui sa crească alocațiile pentru copii. Mai exact de la 1 ianuarie 2024. Însă, așa cum se conturează discuțiile din Guvern, nu este exclus ca aceasta majorare sa fie amânată pana in luna martie, potrivit unor surse citate de România TV. Și asta pentru ca in martie INS anunța inflația pe anul precedent.

Potrivit legislației in vigoare, alocațiile pentru copii se indexează anual cu rata medie anuală a inflației. Dacă ar fi majorate in luna ianuarie, atunci s-ar tine cont de inflația pe 2022 de aproximativ 14 procente.

Dacă alocațiile s-ar majora in martie, atunci creșterea se va raporta la inflația de anul acesta care va fi una mult mai mică decât cea din 2022.

Citește și: Noi măsuri de austeritate pregătite de Guvern după ce pachetul de măsuri fiscale a fost blocat la CCR

Alocațiile pentru copii vor fi majorate diferențiat în funcție de vârsta acestora. În prezent, copiii cu vârsta de până la 2 ani sau cu handicap beneficiază de o alocație lunară de 631 de lei. De aceeași sumă beneficiază și copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 18 ani care suferă de un handicap.

Copiii cu vârste cuprinse între 2 și 18 ani primesc o alocație lunară de 256 de lei.

DailyBusiness
România atinge pragul critic de 60% datorie publică. Guvernul promite măsuri drastice: „Facem curățenie în sinecuri și cheltuieli discreționare”
Spynews
Legătura între coșmaruri și riscul de deces precoce. Sfaturi pentru gestionarea stresului
Bzi.ro
Ce a făcut Mihai Leu chiar înainte să moară, deși era în comă profundă. Soția sportivului a oferit detalii dureroase
Fanatik.ro
Filmul de pe Disney care este pe prima poziție. E o poveste captivantă la care se pot uita copiii, dar și adulții
Capital.ro
Schimbare pentru românii cu buletin! Se aplică în toată UE începând de anul viitor
Playtech.ro
Schimbare importantă pentru locatarii de blocuri: Cum vor fi convocați de acum proprietarii la ședințele asociației
DailyBusiness
RAR publică date oficiale privind consumul și emisiile de CO2 ale autoturismelor înmatriculate în România. Ce trebuie să știe șoferii
Adevarul
Mărturia unui mercenar cubanez care a dezertat din armata rusă: „Ne loveau pentru a scoate frica din noi”
wowbiz.ro
Anna, soția lui Mihai Leu, interviu în lacrimi: „I-am spus să se odihnească… și el mi-a răspuns cu o lacrimă, deși era în comă profundă”. Ultimele clipe ale campionului povestite în exclusivitate
Spynews
Scene dureroase la înmormântarea lui Mihai Leu. Soția lui, Anna, a plâns în hohote lângă sicriul marelui sportiv | FOTO
Spynews
Ultima postare a motociclistului italian, înainte să moară! Bărbatul era fascinat de urșii din România | FOTO
Evz.ro
Când râsul provoacă haos. Gluma care a declanșat criza hârtiei igienice
Ego.ro
Ion Iliescu NU a purtat niciodată verighetă! Secretele căsniciei cu Nina Iliescu FOTO
Prosport.ro
FOTO. Frumoasa iubită a milionarului român din Rusia a spus „Da”
kanald.ro
Accident naval în Tulcea, pe brațul Sulina! Cinci persoane au ajuns la spital, după ce o barcă a intrat în mal
Cancan.ro
BREAKING! Ilie Bolojan taie pensiile speciale: Vor fi ATACATE! A făcut anunțul bombă în urmă cu puțin timp
Playsport.ro
Piedone a ajuns la Costinești și a găsit mizerie și alimente stricate. „Aici cred că e vopseaua lui Ceaușescu”
Capital.ro
Marea actriță ne-a părăsit. Era cea mai frumoasă: A devenit o stea pe cer
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Arată ca un manechin, dar a fost livratoare de mâncare
stirilekanald.ro
O fetiță de 9 ani a îndurat șase ore de chin până când a murit. Propria mamă a lăsat-o în mașină, în soare, cât ea era la muncă
Primul semn neobișnuit de cancer de colon, potrivit medicilor
MediaFlux
A crescut vârsta de pensionare din iulie 2025! Lovitură dură pentru seniori
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Pion într-un joc diplomatic controversat. Ce s-a întâmplat cu femeia vândută de Nicolae Ceușescu unui canibal african