Anunţ CUMPLIT făcut de medici în privinţa lui Michael Schumacher

Profesorul doctor Heinzpeter Moecke, seful Departamentului Medicina de Urgenta al spitalului din Hamburg, spune ca scoaterea lui Michael Schumacher din coma artificiala poate aduce un diagnostic teribil in cazul fostului campion mondial al Formulei 1.

03 feb. 2014, 14:53
Anunţ CUMPLIT făcut de medici în privinţa lui Michael Schumacher

Michael Schumacher s-ar putea afla intr-o stare vegetativa persistenta, potrivit unui anunt facut de un reputat medic german.

Profesorul doctor Heinzpeter Moecke, seful Departamentului Medicina de Urgenta al spitalului din Hamburg spune ca scoaterea lui Schumacher din coma artificiala poate aduce un diagnostic teribil in cazul fostului campion mondial al Formulei 1.

Fanii se roagă pentru Michael Schumacher. Medicii i-au testat reflexele

„Din nefericire, exista un risc care nu a putut fi observat atunci cand pacientul era in coma artificiala, acela ca Schumacher sa se afle intr-o stare vegetativa persistenta”, a spus medicul in presa germana, citat de ziare.com.

Starea vegetativa persistenta (PVS – persistent vegetative state) se traduce prin lipsa activitatii mentale constiente din cauza unor leziuni a emisferelor cerebrale. Totusi, pacientul si-ar pastra reflexele, precum si ciclul normal a starilor de veghe si de somn.

Medicii francezi care se ocupa de starea lui Schumacher au anuntat ca acesta a reactionat la masura reducerii sedativelor puternice care il mentineau in coma artificiala.

Soţia lui Michael Schumacher a chemat toţi prietenii la spital. Momente cruciale pentru pilot

Este insa vorba de reflexe obisnuite, care nu exclud starea vegetativa persistenta. In paralel cu reducerea dozei de sedative, medicii din Grenoble efectueaza o multime de teste pentru a afla daca Schumacher are activitate cerebrala constienta sau nu.

MICHAEL SCHUMACHER este scos treptat din coma artificială indusă de medici după teribilul accident de schi. Experţii susţin, potrivit Daily Mail, că nu este nicio garanţie că revenirea va fi completă. Scoaterea din comă ar putea dura săptămâni şi chiar luni, după ce multiplul campion de Formula 1 a stat aproape cinci săptămâni în comă indusă. 

Citeşte şi Controverse privind coma lui Michael Schumacher. Se încearcă scoaterea din comă

În paralel, medicii vor extinde testele pentru verificarea reflexelor lui Michael Scumacher. Nu este încă sigur că nervii care duc semnalul la creier şi înapoi la muşchi funcţionează. În fiecare zi, Scg’humacher are parte de masaj pentru muşchii şi articulaţiile atrofiate de cele 45 de zile de comă. 

Michael Schumacher, aflat în comă indusă într-un spital din Grenoble, reuşeşte să „răspundă la comenzi simple” şi ar fi clipit, anunţă, vineri, Sky News.

Michael Schumacher ar fi reuşit să clipească, în timpul testării reflexelor de către medicul Emmanuel Gay, scrie Sky News.

La o lună de la gravul accident suferit de Michael Schumacher la schi, în staţiunea franceză Meribel, fostul pilot se află în continuare la terapie intensivă în spitalul din Grenoble.

Michael Schumacher, 45 de ani, a fost rănit grav într-un accident de schi, la 29 decembrie, în staţiunea franceză Meribel. Germanul a fost operat până acum de două ori, fiind în comă indusă de la internarea sa într-un spital din Grenoble.