ANUNŢ DE LA METEOROLOGI. Pe ce dată va începe să ningă în toată România, inclusiv în Bucureşti

Temperaturile se mențin mult mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, până în 26 noiembrie. Potrivit Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), vremea se va menţine caldă până pe data de 26 noiembrie.

17 nov. 2019, 11:07
ANUNŢ DE LA METEOROLOGI. Pe ce dată va începe să ningă în toată România, inclusiv în Bucureşti

Temperaturile urmează, din nou, să sufere modificări, pentru că vor ne așteaptă valori cu mult mai scăzute față de cum ne-am obișnuit în ultimele zile. Până pe data de 26 noiembrie, vom avea vreme neobişnuită pentru această perioadă, însă miercuri, 27 noiembrie, temperaturile vor scădea brusc, ziua vom avea 2 grade Celsius, iar noaptea -5 grade Celsius.

Citeşte şi PROGNOZA METEO. Când vin ninsorile adevărate în România

Pe ce dată va începe să ningă în toată România, inclusiv în București

Dacă până la sfârşitul lui noiembrie, temperaturile au fost destul de ridicate pentru această perioadă, luna decembrie vine cu temperaturile corespunzătoare. Potrivit accuweather.com, prima ninsoare va avea loc pe data de 12 decembrie, când în termometre va fi 1 grad Celsius ziua, iar noapte se vor înregistra -4 grade.

Iarna aceasta va fi una grea, anunță meteorologii. Este foarte posibil să ningă până în luna aprilie. Informațiile îngrijorătoare vin în contextul verii prelungite.

Climatologul Roxana Bojariu a explicat la Digi24 că în condiţiile încălzirii globale, iernile se schimbă şi în România: „Vom avea temperaturi mai mari iarna, dar vor fi şi temepraturi mult mai severe decât înainte, este o reconfigurare a transferului de energie între componentele sistemului, un transport de energie mai mare în sistem, deci şi manifestările caracteristice pentru locul şi timpul de an sunt mai severe, mai energetice”.

VORTEXUL POLAR a cedat. Ninsori abundente în următoarele zile, se va depune strat consistent de zăpadă VIDEO

Climatologul a atras atenţia şi asupra temperaturilor din această lună noiembrie, „ieşită total din scările climatice urmărite în arhive”: „Avem temperaturi cu 10 – 12 grade mai mari decât normalul şi azi vor fi temperaturi mult mai mari, mai ales în centru şi nord vest avem aceste mari depăşiri. Se întâmplă ceva în sistemul climatic. Toamna e un anotimp de tranziţie, normal, fluctuaţiile sunt mai mari în timpul toamnei, ca şi în timpul primăverii. Atunci poţi avea fluctuaţii, dar amplitudinea este foarte mare, asta poate fi pus în legătură cu schinbarea climei.

Per total, avem un glob care se încălzeşte. Până la jumătatea lunii decembrie nu pare să avem o trecere foarte bruscă spre iarnă, sunt temperaturi peste normalul perioadei. Din decembrie, a doua parte ar putea avea manifestări obişnuite iernii, sunt foarte importante aceste prognoze pe intervale mai scurte, şi cele nowcasting, cu anticipare imediată.

E foarte posibil să avem fenomene extreme”, a explicat Roxana Bojariu.