Anunţ de ultimă oră al Inspectoratului şcolar Bucureşti. Sunt vizaţi părinţii care îşi inscriu copiii la grădiniţă

Publicat: Luni, 20 Mai 2019 16:09 // Actualizat: Luni, 20 Mai 2019 16:54 // Sursa: romaniatv.net

Inspectorul şcolar general al municipiului Bucureşti, Ioana Mihaela Neacşu, le recomandă părinţilor să nu amâne înscrierea copiilor la grădiniţă, pentru că altfel există riscul ca unitatea vizată să nu mai aibă locuri disponibile.

Ea a amintit că prima etapă de înscriere a copiilor la grădiniţă a început luni şi se va derula până pe 8 iunie, iar a doua etapă este programată în perioada 25 iunie - 20 iulie.

"Doresc să recomand cu căldură părinţilor să nu amâne înscrierea copiilor pentru luna august, fiindcă noi vom avea o a doua etapă de înscrieri, care începe pe 25 iunie până pe 20 iulie, după care în 30 iulie până în 31 august avem etapa de ajustări, astfel încât copiii care au rămas neînscrişi în urma acestor prime două etape să poată fi înscrişi pe locurile disponibile", a precizat Neacşu.

Potrivit inspectorului şcolar, locurile nu pot fi suplimentate decât până la un anumit nivel, cu acordul cadrului didactic.

"Dacă e nevoie, pentru a asigura cuprinderea tuturor copiilor, (...) asigur pe toţi cetăţenii că vom face eforturi astfel încât să suplimentăm numărul de locuri. În general, şi anul trecut, am reuşit şi am cuprins toate solicitările pe care le-am avut. (...) Noi am acoperit cu cifra de şcolarizare propusă, problema este cum va fi dispersia în teritoriu, fiindcă pot fi foarte multe solicitări la o unitate, mai puţine la altă unitate şi atunci eu mi-aş dori ca fiecare părinte să-şi ducă copilul la grădiniţa de lângă casă", a explicat Neacşu.

Potrivit acesteia, pentru anul şcolar viitor, la nivelul Capitalei, s-a stabilit un număr de 1.550 de grupe de preşcolari în învăţământul de stat, adică peste 36.000 de locuri.

"La acest moment, s-a încheiat etapa de reînscriere atât în învăţământul de masă, cât şi cel particular. Am depăşit cifra de 26.000 de reînscrişi", a menţionat Ioana Mihaela Neacşu.

Ea a subliniat că nu vor fi acceptate liste de preînscriere în afara calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. "Sper să nu existe aceste situaţii, fiindcă ne dorim ca toţi copiii în mod echitabil să-şi găsească un loc în sistemul educaţional bucureştean", a completat Neacşu.

Inspectorul şcolar le-a atras atenţia părinţilor care vor să-şi înscrie copiii la grădiniţe particulare să se asigure că acestea fac parte din reţeaua şcolară aprobată. "Au mai fost situaţii în care părinţii au înscris copiii la unităţi care nu sunt în reţeaua şcolară a municipiului Bucureşti şi în această situaţie noi, Inspectoratul Şcolar, nu avem competenţa de intervenţie pentru a rezolva problemele ce pot apărea ulterior", a indicat Ioana Mihaela Neacşu.

Ea a făcut precizări cu ocazia participării la inaugurarea unei clădiri multifuncţionale cu laboratoare design vestimentar şi multimedia în curtea Colegiului Tehnic "Gheorghe Asachi".

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Anunţul Inspectoratului şcolar Bucureşti înscriere grădiniţă
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
21 mai 02:58
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Au pus ----pe noi,cica pentru dans si au zis sa zicem ca e ma si e zu sau in noi.....ce alti oameni mai suporta asa ceva???cine e de acord cu asa ceva??? sau sa urce obligatoriu pe ------------------------------------------------------------------------------------.Cine e de acord cu asa ceva ???
21 mai 00:57
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Mi-a scris ca ma asteapta un angajator sa spal WC-urile,ca nu sunt eu om demn de Academie,ca imi trebuie diplome de studiu,in germana,echivalate in Germania si experienta.
21 mai 00:47
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
I-a impins cu piciorul sa nu o violeze si omul ,crud i l-a .....rupt.
20 mai 22:25
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Mama a plecat de la dentist si m/a lasat acolo ca ne/am contrayis si am gasit/o cayuta pe jos ca o ridicau doi,alba si vanatata. Doctorii nu dau niciun medicament indiferent de boala.Ne yic ca trebuie sa fim perfect sanatosi,ca nu avem nevoie de doctori.
1
EUR
4.7786
RON
13 Dec
noapte 5 °
zi 12 °
Ultimele joburi adaugate
24 H