ANUNŢ de ultimă oră al ministrului Muncii cu privire la ALOCAŢIILE de stat pentru copii

Dublarea alocaţiilor pentru copii nu va anula ajutoarele sociale primite de familiile sărace. Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a anunţat, marți, că Guvernul va modifica legislația astfel încât alocațiile de stat pentru copii să nu mai fie cuplate cu ajutorul pentru susținerea familiei și cu venitul minim garantat.

23 iun. 2015, 11:14
ANUNŢ de ultimă oră al ministrului Muncii cu privire la ALOCAŢIILE de stat pentru copii

De luna viitoare, 500 de mii de copii vor primi alocaţii dublate, respectiv 84 de lei, informază România TV. Din cauza creşterii venitului în familie, 300 de mii de familii riscă să nu mai primească ajutoarele sociale. Ministerul Muncii pregăteşte însă modificarea legislaţiei.

„Vom modifica legea în ceea ce privește condiționalitatea între primirea ajutorului de sprijin al familiei și venitul minim garantat de alocațiile de stat pentru copii, deoarece în urma majorării alocațiilor de stat pentru copii, respectiv dublarea alocațiilor de stat pentru copii, va conduce pentru 300.000 de familii și 500.000 de copii la micșorarea alocației de sprijin pentru familie.

De aceea vom decupla alocația de stat pentru copii, care reprezintă dreptul copilului, de veniturile pe care le obțin părinții și în funcție de care se calculează beneficiile sociale, respectiv alocația pentru sprijinul familiei și venitul minim garantat. Astfel, 300.000 de familii și 500.000 de copii vor primi alocația de la stat egală cu ceea ce se primește în luna iunie și copiii vor primi alocația dublată conform legii pe care am adoptat-o”, a spus ministrul Muncii, Rovana Plumb,  la Palatul Parlamentului.

Ministrul a adăugat că această modificare legislativă se va face în baza legii de abilitare a Guvernului de a emite ordonanțe.

„Sperăm să fie gata cu toate avizele în cursul săptămânii viitoare. Având în vedere că de la 1 iulie copiii vor primi alocația dublă aferentă lunii iunie, nu vrem ca beneficiile sociale ale acestor familii cu venituri reduse și care au în întreținere copii să fie afectate”, a mai spus Plumb.

Ministerul Muncii pregăteşte şi programul „prima vacanţă”, pentru copiii săraci. Proiectul va fi elaborat cu ajutorul consiliului naţional al elevilor.

„Ne-am gandit ca sunt foarte mulţi copii in Romania care nu au beneficiat si nu pot beneficia de vacanta pentru că sunt din familii sărace si vrem sa elaboram un astfel de program””, a precizat Plumb.