Anunț de ultimă oră de la ENGIE pentru milioane de români! Ce se întâmplă cu facturile la gaze din ianuarie

Engie România a anunțat joi că în primele săptămâni ale anului 2024, nu va emite facturile clienților săi. În perioada 1 - 22 ianuarie 2024, furnizorul de gaze naturale va derula lucrări de actualizare și îmbunătățire a sistemelor sale informatice.

07 dec. 2023, 19:48
Anunț de ultimă oră de la ENGIE pentru milioane de români! Ce se întâmplă cu facturile la gaze din ianuarie
Anunț de ultimă oră de la ENGIE pentru milioane de români!

Anunț de ultimă oră de la ENGIE pentru milioane de români! Astfel, reprezentanții companiei au transmis că în acest interval vor exista limitări și indisponibilități temporare în procesarea solicitărilor din partea clienților, iar anumite funcționalități nu vor putea fi utilizate.

Citește și Vouchere energie 2024. Cum se facturează consumul de energie de la 1 ianuarie 2024. Anunţ oficial despre plafonarea tarifelor

Anunț de ultimă oră de la ENGIE pentru milioane de români!

″Furnizarea de gaze naturale, energie electrică și servicii tehnice nu va fi afectată de aceste operațiuni. În această perioadă, clienții Engie vor avea la dispoziție alte mijloace alternative de contact, online și fizice″, au transmis reprezentanții companiei printr-un comunicat de presă.

Potrivit Engie, cererile de reluare a furnizării de energie vor fi preluate în centrele de relații cu clienții sau la numărul de Call Center 021.9366, unde pot fi transmise de luni până vineri, în intervalul orar 08:00-20:00. Pentru urgențe tehnice de gaze naturale (incendii, explozii, miros de gaze, lipsă accidentală de gaze) sau energie electrică (întreruperi furnizare energie electrică), clienții vor putea apela, în continuare, Serviciul Urgențe non-stop specificat pe factură.

De asemenea, reprezentanții companiei au subliniat că  procesul de actualizare a sistemelor informatice se va derula în trei etape.

″În perioada 1 – 22 ianuarie, Engie Romania nu va emite facturi aferente lunii ianuarie. Facturarea serviciilor va fi reluată după 22 ianuarie, iar termenul de plată agreat nu va fi modificat, va curge din momentul în care facturile vor fi emise. Plățile efectuate de clienți în perioada 1-22 ianuarie vor fi recepționate de către companie, însă vor deveni vizibile în sistemele acesteia și în contul de client, MyENGIE, după data de 22 ianuarie 2024″, a transmis furnizorul de gaze naturale.

Mai mult, în perioada 8 – 22 ianuarie, formularul de contact online de pe site-ul engie.ro nu va fi disponibil. Clienții vor avea la dispoziție celelalte canale de contact (Call Center 021.9366, centre de relații cu clienții etc), în măsura în care solicitările clienților nu vizează aspecte care necesită consultarea situațiilor specifice fiecărui client în sistemele informatice.

″Engie Romania depune toate eforturile pentru a optimiza timpul de așteptare și răspuns pe durata efectuării acestor operațiuni tehnice importante, pentru a oferi o experință cât mai plăcută utilizatorilor platformelor digitale ale Engie″, se mai spune în comunicat.

În plus, în intervalul 12 – 22 ianuarie, accesul în contul de client și în aplicația mobilă MyENGIE, transmiterea indexului autocitit, plata facturilor prin intermediul site-ului engie.ro, activarea facturii prin e-mail, precum și programarea online a serviciilor tehnice nu vor fi disponibile.

″Ne cerem scuze pentru disconfortul creat clienților noștri și le mulțumim pentru înțelegere″, a anunțat Engie.

Citește și Află care sunt cele mai bune oferte la gaze naturale în acest moment. ENGIE, E.ON și Enel se află în top