Află care sunt cele mai bune oferte la gaze naturale în acest moment. ENGIE, E.ON și Enel se află în top

Deoarece sezonul rece începe curând, e important să știm care este cel mai bun și ieftin furnizor de gaze naturale.

06 oct. 2022, 17:09
Află care sunt cele mai bune oferte la gaze naturale în acest moment. ENGIE, E.ON și Enel se află în top

Dacă vrei să plătești un preț mai mic la gazele naturale, trebuie să alegi furnizorul care ae cel mai avantajos preț. Wall Street  a făcut un clasament al furnizorilor de gaze naturale care oferă cele mai mici facturi pentru consumatorii din București.

Prețul gazelor naturale este plafonat, până la 31 august 2023, la maximum 0,31 lei/kWh, cu TVA inclus, în cazul clienților casnici. Așadar, până la acest termen, indiferent de furnizor, prețul va fi același.

Cu toate astea, e bine să fim informați cu privire la diferențele de preț, pentru că nu este imposibil ca Ordonanța 119 care stabilește plafonarea să fie modificată în Parlament, din cauza costurilor foarte mari pentru buget.

Citește și: Cum se schimbă ordonanţa privind compensarea facturilor la energie. Ciolacu: Important este ca modificările să fie cele așteptate de români

Însă, diferențele prețurilor nu sunt de trecut cu vederea. La un consum lunar de 200 de metri cubi (2,11 Mwh) – consumul mediu al unei centrale termice de 24 kw pentru a încălzi o locuință de 65 mp – prețul fără plafonare ar varia între 2.727 de lei și 12.660 de lei. Datorită plafonării, factura va fi de 654 de lei. Aceste cifre au fost extrase din comparatorul ANRE și reflectă ofertele furnizorilor pentru consumatorii casnici din București cu consum anual până la 280 MWh.

Cu cât prețul neplafonat este mai mare, cu atât statul are mai mult de acoperit. Diferența este acoperită din taxele și impozitele plătite de cetățeni, deci este important ca aceasta să fie cât mică.

Cea mai mică factură la gaze naturale în luna octombrie

Aceasă lună, cea mai bună oertă este e-Celsius de la ENGIE România, cu un preț de 1042 lei/MWh la gazele naturale, factura pentru un consum de 200 de metri cubi va fi de 2.727 de lei.

E.ON are următoarele oferte:

  • 2.750 de lei, la E.ON Life Gas (valabilă la achiziționarea centralei termice)
  • 2.811 la E.ON Duo
  •  2.816 la E.ON Duo Assist pro
  • 2.821 la E.ON Duo Assist
  • 2.825 lei la E.ON Assist Gas Plus
  • 2.850 lei la E.On Start Gas

(Prețurile prezentate sunt neplafonate).

Citește și: Facturile uriașe la energie și neplata lor îi poate lăsa pe români fără locuință. Avocatul Cuculis: „Vă pot arunca în stradă. Pare ireal, e bine să vă atrag atenția”