Anunţ de ultima oră de la meteorologi. Din 1961 nu s-a mai întâmplat aşa ceva

Meteorologii au anunţat că am avut cea mai caldă noapte de 21 ianuarie din ultimii 50 de ani.

RomaniaTV.net
21 ian. 2015, 08:21

Din 1961 si până acum nu s-au mai inregistrat temperaturi atat de ridicate in mai multe localitati din partea de vest a tarii.

Mercurul în termometre nu a coborat marţi noapte sub 9 grade în Lugoj şi Moldova Noua. De asemenea, au fost nu mai puţin de 7 grade la Oradea, in partea de nord-vest a tarii. În partea de vest, vremea a fost mult mai calda decat ar fi normal in aceasta perioada. Este vorba de temperaturi minime mai ridicate fata de ce ar trebui sa inregistram in aceasta perioada pe parcursul zilei şi nu pe parcursul noptilor. Temperaturile de 8,9 grade sunt potrivite pentru primavara, la amiază.

În zona tarii noastre a persistat o masa de aer cald, coroborata cu cerul acoperit de nori in mare parte din tara, a facut ca temperaturi sa fie ridicate in mare parte din tari. Temperaturi mari, dar nu record, se inregistrează şi la munte.

La 10 dimineaţa, în Sinaia erau înregistrate 4 grade, e mai cald decat in zona Moldovei.

Meteorolog România TV, Gabriela Băncilă, a declarat că vremea nu ne oferă surprize în perioada următoare, asa cum s-a intamplat in ultima perioada, alterneaza episoadele reci cu cele calde, in care vremea se raceste brusc. Asta se va intampla la sfârşitul săptămânii. Nu va fi o scadere atat de dramatica a temperaturilor pentru că ne vom apropia de normalul perioadei, trecerea va fi mai lenta.

Începutul săptămânii viitoare vine cu temperaturi ce se vor apropia sau vor fi mai potrivite pentru data din calendar.

Vezi: PROGNOZA METEO. Bucuraţi-vă de vremea frumoasă! Nu va mai dura mult

VREMEA IN BUCURESTI. Vremea va fi în general închisă. Trecător va ploua slab sau va burniţa. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 5 grade, iar cea minimă va fi de 2…3 grade. Vor fi condiţii de ceaţă.

VREMEA IN BUCURESTI: Vreme destul de mohorată anunţă meteorologii pentru miercuri. Este posibil ca ceaţa să-şi facă din nou apariţia, trecător va ploua slab sau va burniţa, iar vântul abia dacă adie. Peste zi temperatura va urca până la cel mult 5 grade.

PROGNOZA METEO. Joi, vremea se va menţine caldă pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării. Norii lasă loc din când în când să se mai vadă şi câteva raze de soare, dar ploile nu vor lipsi. Acestea vor fi prezente în nord-vestul şi centrul teritoriului la începutul zilei, în timp ce în zonele joase din sud şi est plafonul de cori este compact, iar ceaţa, asociată cu burniţă sau ploaie slabă, va pune probleme de vizibilitate, mai ales în orele dimineţii. Pe crestele montane înalte, doar trecător, vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă sau ninsoare, iar vântul nu va sufla cel mult moderat. În aceste condiţii temperaturile nu vor depăşi 3…4 grade în unele localităţi din Moldova, în timp ce în Dealurile de Vest, acestea se avântă spre 13…14 grade în Dealurile de Vest, cu 10 grade mai mult decât ar fi normal în aceasta perioadă a anului.

VREMEA IN BUCURESTI. Joi, vremea va fi caldă pentru această perioadă, chiar dacă norii domină cerul, trecător va ploua slab sau va burniţa, iar ziua este posibil să înceapă cu ceaţă. Temperatura maximă va fi de 7…8 grade.

VREMEA IN BUCURESTI. Vineri, vremea va fi în continuare caldă pentru această dată, iar soarele se arată printre nori ce trecător ar putea lasă câţiva stropi de ploaie. Vântul prinde putere şi în Bucureşti, dar maxima termică va fi de 11…12 grade.


loading...