Anunț de ultimă oră despre fondurile alocate pentru bolnavii de hepatita C. Ministru: „Banii nu sunt o problemă, dar trebuie duşi acolo unde au o eficienţă”

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a declarat luni că banii nu ar fi o problemă în ce priveşte investiţiile în sănătate, dar trebuie acţionat pentru a nu mai fi la stadiul de planuri pe hârtie.

05 dec. 2022, 17:36
Anunț de ultimă oră despre fondurile alocate pentru bolnavii de hepatita C. Ministru: „Banii nu sunt o problemă, dar trebuie duşi acolo unde au o eficienţă”

Anunț de ultimă oră despre fondurile alocate pentru bolnavii de hepatita C. Ministru. Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a participat, luni, la Conferinţa Naţională „Hepatita C – calea spre vindecare”, organizată de Antena 3 CNN şi cotidianul naţional Jurnalul, prin platforma România Inteligentă, unde a spus banii care sunt la dispoziţie pentru sănătate trebuie prioritizați și alocați programelor pentru hepatită, cancer, AVC, infarct.

Citește și Profesor dr. DUMITRU CONSTANTIN DULCAN, invitat de onoare la a V-a ediție a Galei ”SENIORI de COLECȚIE”

”E bine ca programele să aibă continuitate şi predictibilitate”

Ministrul Finanțelor a transmis că este bine ca toate aceste programe din sănătate trebuie să aibă continuitate și predictibilitate.

Adrian Câciu dă asigurări că banii nu sunt o problemă, dar trebuie duşi acolo unde au o eficienţă.

„Soluţii sunt şi văd un dialog între Ministerul Finanţelor şi Ministerul Sănătăţii, respectiv Casa de Asigurări de Sănătate.

Trebuie să construim contractele respective pe o perioadă de patru ani, cu posibilitatea de actualizare, dacă e cazul.

E bine ca programele să aibă continuitate şi predictibilitate, iar finanţarea nu ar trebui să fie o necunoscută”, a declarat ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, potrivit Antena3CNN.

”Banii nu sunt o problemă”

Adrian Câciu dă asigurări că banii nu sunt o problemă, dar trebuie duşi acolo unde au o eficienţă.

”Din banii care sunt la dispoziţie pentru sănătate trebuie accent pe prioritizarea programelor pentru hepatită, cancer, AVC, infarct. Acolo trebuie pus accent cu prioritate pe partea de finanţare.

Trebuie un dialog foarte strâns între Ministerul Sănătăţii şi Casa de Sănătate, iar scopul este să prioritizăm programele cu adevărat importante pentru cetăţeni, să ne ducem acolo unde e nevoie.

Trebuie să se stabilească priorităţile şi partea de finanţare să nu mai fie o problemă, sănătatea e o prioritate.

Dacă ne uităm la anvelopa acordată sănătăţii, cred că e loc pentru analiză, dar trebuie o analiză atentă, să ducem banii acolo unde sunt necesari.

Banii nu sunt o problemă, dar trebuie duşi acolo unde au o eficienţă”, a mai spus ministrul Finanţelor.

Citește și Alexandru Rafila, noi precizări despre despre coplată în cazul în care pacientul vrea să fie tratat de un anumit medic: „nu e vorba de nicio taxare dublă a pacienților din România”