Anunţ de ultimă oră făcut de BOR. Care este starea de sănătate a lui ÎPS PIMEN

Starea de sănătate a ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, este staționară, după ce a primit trei doze de plasmă convalescentă, cel mai nou tratement pentru coronavirus din România, a declarat la România TV purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române.

RomaniaTV.net
06 mai 2020, 08:42
Anunţ de ultimă oră făcut de BOR. Care este starea de sănătate a lui ÎPS PIMEN

”Arhiepiscopul Sucevei este în continuare internat pe sectia de terapie intensiva la Matei Bals. A primit un tratament adecvat. In acest moment starea lui este un stationara. A fost intubat acum cateva zile. Nu stiu daca mai este. Tratamentul care i s-a ferit este unul pentru care in mod evident multumim medicilor de acolo” ,a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvând al BOR.

Citește și: ÎPS Pimen a primit trei doze de plasmă convalescentă, după ce starea de sănătate a acestuia se înrăutăţea

ÎPS Pimen a primit trei doze de plasmă convalescentă, un tratament ce se administrează în România de săptămâna trecută, după ce starea acestuia de sănătate se înrăutățea. Arhiepiscopul este internat de mai mult de două săptămâni la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș, al cărui manager este Adrian Streinu Cercel. Acesta este internat la secția de Terapie Intensivă a spitalului.

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor,  ÎPS Pimen, în vârstă de 90 de ani, a fost mutat la Terapie Intensivă şi intubat, după complicaţii pulmonare. Înaltul prelat a fost transportat cu elicopterul, la Institutul Matei Balş, din Bucureşti, în urmă cu aproape două săptămâni.

Confirmarea infectării a venit după ce a ţinut slujba de Înviere.  ÎPS Pimen a fost diagnosticat cu coronavirus, imediat după Paște.  ÎPS Pimen a început să se simță rău încă de pe 16 aprilie, dar starea de sănătate i s-a înrăutățit luni, 20 aprilie, în a doua zi de Paști. A ajuns la spitalul din Suceava în stare de urgență, destul de afectat, spun medicii de acolo, slăbit, cu temperatură și o imagine a bolii medie spre severă.

Rezultatul testului a fost pozitiv și s-a decis transportarea pe cale aeriană cu un elicopter a  ÎPS Pimen, împreună cu un alt pacient în vârstă de 40 de ani, în stare gravă și ventilație mecanică, la Institutul „Matei Balș” din Capitală.