Anunț de ultima oră legat de închiderea școlilor în județele afectate de ninsori și viscol. Când revin elevii la cursuri

Toate școlile din județele Brăila, Călărași, Constanța, Galați și Tulcea, care au fost închise luni din cauza condițiilor meteo nefavorabile, vor fi redeschise de marți.

27 nov. 2023, 13:55
Anunț de ultima oră legat de închiderea școlilor în județele afectate de ninsori și viscol. Când revin elevii la cursuri

Elevii din județele Brăila, Călărași, Constanța, Galați și Tulcea care au stat luni acasă din cauza ninsorilor și a viscolului revin la cursuri.

”Ministerul Educației a organizat luni o videoconferință cu inspectorii școlari generali din județele Brăila, Călărași, Constanța, Galați și Tulcea, județele în care activitatea didactică cu prezență fizică este suspendată astăzi, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, prin hotărâri ale Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență, la solicitarea Inspectoratelor Școlare Județene și cu aprobarea Ministerului Educației.

Din informațiile primite în cadrul videoconferinței, nu se menține măsura suspendării activității didactice la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar din județele menționate.

Prin urmare, începând de marți, 28 noiembrie, va fi reluată activitatea didactică cu prezență fizică”, a anunțat Ministerul Educației.

Citește și: Peste 20 de drumuri naționale, închise din cauza vremii. Mașini abandonate în nămeți între Tulcea și Constanța

Totodată, oficialii din Ministerul Educației au transmis că au solicitat inspectorilor școlari generali să monitorizeze situația la nivel de județ.

”În cazul în care vor exista unități de învățământ în care nu se pot asigura condițiile adecvate pentru desfășurarea activității didactice cu prezență fizică din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, cursurile pot fi suspendate pe perioadă determinată, la solicitarea directorului, în baza hotărârii consiliului de administrație al unității, cu informarea inspectorului școlar general, respectiv cu aprobarea inspectorului școlar general și informarea Ministerului Educației”, ase mai arată în comunicatul Ministerului Educației.