Școli închise din cauza ninsorilor viscolite. Mii de elevi vor face cursuri online luni

Vremea rea închide școli în România. La Brăila, cursurile școlare se vor suspenda luni, iar în localitățile care nu sunt afectate și de întreruperea furnizării energiei electrice elevii vor face cursuri online. Ulterior, și subprefectul de Brăila Gavril Claudiu Sorin a anunțat suspendate cursurile în toate unitățile de învățământ din județul Galați. ”Orele vor fi recuperate ulterior, pe baza deciziei Inspectoratului Școlar”. Și în Tulcea și Călărași autoritățile au anunțat suspendarea cursurilor. Nici în județul Constanța elevii nu vor merge luni la școală.

26 nov. 2023, 13:05
Școli închise din cauza ninsorilor viscolite. Mii de elevi vor face cursuri online luni

Ninsorile viscolite din ultime ore duc la suspendarea cursurilor și închiderea școlilor și grădinițelor din județul Brăila. Informația a fost confirmată pentru Romaniatv.net de Cătălin Canciu, inspectorul școlar general la Inspectoratul Școlar din Brăila.

Citește și: Alertă COD ROȘU de viscol și ninsori puternice în mai multe județe. Circulație oprită pe Autostrada Soarelui, pe A4, pe Podul Brăila și alte drumuri naționale

”S-a luat hotărârea ca în toate școlile din județul Brăila cursurile cu prezență fizică să fie suspendate luni, 27 noiembrie.Școlile vor fi închise inclusiv în municipiul Brăila”, a declarat pentru Romaniatv.net de Cătălin Canciu, inspectorul școlar general la Inspectoratul Școlar din Brăila.

Potrivit inspectorului școlar Cătălin Canciu, în localitățile în care nu vor fi probleme cu furnizarea energiei electrice, cursurile se vor ține online.

Citește și: Alerte cod roșu de viscol în 4 județe prelungite. Avertizări cod portocaliu de vreme extremă în mai bine de jumătate de țară

Și Adin Boboc, subprefectul județului Brăila, a anunțat închiderea școlilor la nivelul întregului județ.

„Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, în data de 27.11.2023, în județul Brăila, inclusiv municipiul, se vor suspenda cursurile unităților de învățământ în format fizic, iar acolo unde există posibilitatea, se vor desfășura în format online”, a transmis Adin Boboc, subprefectul județului Brăila, pe Facebook.

 

Școli închise în Galați. Orele vor fi recuperate ulterior , pe baza deciziei Inspectoratului Școlar

”Având în vedere faptul că județul Galați se află sub avertizare de cod Roșu până la ora 16:00, am convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și am decis ca în data de 27 noiembrie 2023 să fie suspendate cursurile în toate unitățile de învățământ din județul Galați.

Orele vor fi recuperate ulterior , pe baza deciziei Inspectoratului Școlar”, a transmis subprefectul de Brăila Gavril Claudiu Sorin, pe Facebook.

 

Și Tulcea închide școlile din cauza ninsorilor viscolite

În cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a fost luată decizia că luni, 27 noiembrie, școlile de pe raza județului Tulcea să fie închise.

”Sunt foarte multe sesizări cu privire la arborii doborâți de vântul foarte puternic. Echipele de intervenție sunt pe teren și preiau fiecare sesizare. Hotărâre CJSU: Luni se suspendă cursurile la școlile din municipiu”, au transmis reprezentanții Primăriei Tulcea într-o postare de pe pagina de Facebook a instituției.

 

Şi în Călăraşi au fost suspendat cursurile luni, 27 noiembrie. ”Având în vedere avertizările meteorologice, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi a hotărât suspendarea cursurilor din toate unităţile de învăţământ din judeţul Călăraşi”, a transmis Prefectura Călăraşi.

 

Ca urmare a discuțiilor purtate cu Ministerul Educației și cu Instituția Prefectului – Județul Constanța, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a propus către CJSU Constanța suspendarea cursurilor cu prezență fizică pentru luni, 27.11.2023, în toate unitățile de învățământ preuniversitar din județul Constanța. Potrivit ISJ Constanța, hotărârea CJSU se va transmite către Ministerul Educației.