Anunț de ultimă oră pentru pensionari făcut de Marius Budăi! Ce se întâmplă suprataxarea pensiilor: „Vreau să liniștim oamenii din start”

Liberalii iau în calcul să introducă o nouă taxă pentru pensionari. O anumită categorie de români ar putea să primească cu 400 de lei mai puțin.

12 feb. 2024, 19:49
Anunț de ultimă oră pentru pensionari făcut de Marius Budăi! Ce se întâmplă suprataxarea pensiilor: „Vreau să liniștim oamenii din start”
Anunț de ultimă oră pentru pensionari făcut de Marius Budăi! Ce se întâmplă suprataxarea pensiilor: „Vreau să liniștim oamenii din start”

Anunț de ultimă oră pentru pensionari făcut de Marius Budăi! O nouă taxă ar putea fi introdusă pentru pensionari. Marius Budăi a făcut o serie de declarații despre cine sunt persoanele care ar putea să primească cu 400 de lei mai puțin la pensie. În ultimele zile, în Senatul României, a fost dezbătută o inițiativă legislativă semnată de mai mulți deputați și senatori ai Partidului Național Liberal, printre care Florin Cîțu, Dan Vîlceanu sau Virgil Guran. Aceasta prevede impozitarea cu 10% pentru pensionarii care au venituri mai mari de 4.000 de lei. Mai exact, aceștia ar urma să plătească o contribuție de 10 procente la Sănătate pentru sumele care depășesc 4.000 de lei.

Citește și: Scandalul comasării alegerilor. Blocaj în coaliția de guvernare. Ce au discutat liberalii și social-democrații în ședință, timp de patru ore

Cu mai mult timp în urmă, a mai fost în vigoare o astfel de măsură, însă a fost declarată neconstituțională, fiind dată printr-o ordonanță de urgență, și nu prin lege. Din acest motiv, liberalii vor ca suprataxarea pensiei mai mari de 4.000 de lei să fie dată prin lege. Prezent în platoul emisiunii Decisiv de la Antena 3 CNN, fostul ministru al Muncii, Marius Budai, a declarat că PSD va respinge o astfel de măsură.

„Este vorba despre cei care în 2021 nu au dat niciun leu în plus la pensii. Dan Vâlceanu, Florin Cîțu…”, a afirmat Marius Budăi.

„Vreau să liniștim oamenii din start, această lege nu va trece, PSD va vota împotrivă”, a mai spus el în exclusivitate la Antena 3.

În cazul în care totuși o astfel de măsură ar intra în vigoare, în cazul unei pensii de 5.000 de lei, de exemplu, care este deja impozitată cu 10%, plus această taxă propusă de PNL, din 5.000 de lei brut, românii vor ajunge să ia o pensie de aproximativ 4.600 de lei.

„Este aceeași logică din 2010, când nu au putut tăia pensiile, pentru că legea era neconstituțională, așa că au venit fix cu această măsură. Și logica lui 2021, când tot PNL, prin Cîțu și Vîlceanu, nu au dat niciun leu în plus la pensii”, a mai spus Marius Budăi.

Citește și: Ce răspuns i-au dat polițiștii deputatului AUR care l-a dat dispărut pe Klaus Iohannis: „Aspectele sesizate nu se confirmă”