Ce răspuns i-au dat polițiștii deputatului AUR care l-a dat dispărut pe Klaus Iohannis: „Aspectele sesizate nu se confirmă”

Adrian Axinia, deputat AUR, a primit un răspuns din partea polițiștilor în legătură cu sesizarea privind dispariția președintelui Klaus Iohannis.

12 feb. 2024, 18:59
Ce răspuns i-au dat polițiștii deputatului AUR care l-a dat dispărut pe Klaus Iohannis: „Aspectele sesizate nu se confirmă”

Ce răspuns i-au dat polițiștii deputatului AUR care l-a dat dispărut pe Klaus Iohannis. Oamenii legii i-au spus că aspectele sesizate nu se confirmă. „Referitor la sesizarea dvs. inregistrată la nivelul compartimentului Relații cu Publicul sub nr. 4445031/18.01.2024 și la nivelul compartimentului Secretariat sub nr. 4452061/18.01.2024, vă comunicăm faptul că, în urma verificărilor efectuate, aspectele sesizate nu se confirmă. Vă asigurăm și pe această cale de întreaga noastră disponibilitate, în funcție de competențele conferite de prevederile legale”, se arată în răspunsul polițiștilor.

Citește și Marcel Ciolacu, întâlnire de gradul zero cu Confederației Patronale Concordia. Investiții majore în infrastructură la masa discuțiilor

Deputatul AUR s-a dus la Secția 17 de poliție din București, în data de 18 ianuarie, și l-a dat dispărut pe Klaus Iohannis, spunând că nu a mai apărut în public din 18 decembrie.

Polițiștii i-au dat răspuns deputatului AUR care l-a dat dispărut pe Klaus Iohannis

„Klaus Werner Iohannis nu a mai apărut public din data de 18 decembrie 2023. Acesta este absent complet din spaţiul public, neîndeplinindu-şi obligaţiile legale care îi revin conform fişei postului stabilite de Constituţia României. Spre exemplu, având în vedere masivele proteste de stradă, acesta nu şi-a îndeplinit obligaţiile de serviciu trasate de Constituţia României conform articolului 80 alineatul 2: „(2) Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate”, spunea la acea vreme deputatul AUR.

Adrian Axinia afirma că „este important de ştiut ce s-a întâmplat cu cetăţeanul Klaus Werner Iohannis, pentru că sunt foarte mulţi oameni care consideră a fi indispensabilă prezenţa domniei sale şi care aşteaptă răspunsuri la întrebări şi soluţii pentru problemele ridicate”.

„Dacă există probleme de sănătate care l-au împiedicat să se prezinte la locul de muncă, ele trebuie cunoscute de angajatorii săi, cetăţenii României. Dacă se află într-o situaţie de suferinţă, creştineşte, am dori să-i fim sprijin”, a mai spus deputatul AUR.

Klaus Iohannis a avut prima apariţie publică din 2024 în data de 22 ianuarie, când i-a primit pe prim-ministrului Vietnamului şi opt ambasadori străini.

Citește și PSD și PNL decid astăzi dacă și cum se vor comasa alegerile. Rareș Bogdan: Nu e o problemă de bani. Nicolae Ciucă este cea mai bună opțiune pentru România