Anunţ de ultima oră pentru turiştii care pleacă în weekend la munte. Vezi cum se circulă şi cât este zăpada

Reprezentanții societăților care răspund de drumurile naționale și județene din județul Sibiu asigură turiștii că pot circula în condiții bune, pe carosabil curățat, atât spre stațiunea montană Păltiniș, cât și spre zona turistică Bâlea.

16 ian. 2015, 12:50
Anunţ de ultima oră pentru turiştii care pleacă în weekend la munte. Vezi cum se circulă şi cât este zăpada

Cel mai mare aflux de turiști care practică sporturile de iarnă se înregistrează la sfârșitul de săptămână în județul Sibiu în stațiunea Păltiniș, situată la cea mai mare altitudine din România, 1.442 de metri, în Munții Cindrel. Aici stratul de zăpadă măsura vineri 37 de centimetri. 

Drumul de la Sibiu spre stațiunea Păltiniș măsoară 32 de kilometri și este unul cu serpentine, iar pe o porțiune este protejat cu parazăpezi de viscol. Directorul SC Drumuri și Poduri SA Sibiu, Nicolae Munteanu, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că „se poate circula în condiții de iarnă spre stațiunea Păltiniș, unde șoseaua este deszăpezită”.

Și directorul Secției Drumuri Naționale Sibiu, Liviu Crețu, responsabil de deszăpezirea pe Transfăgărășan, porțiunea pe care se circulă și iarna până la Bâlea Cascadă, dă asigurări că șoseaua este curățată și mașinile pot circula în condiții de iarnă. De la Bâlea Cascadă turiștii pot urca doar cu telecabina la cabanele și la hotelul de gheață de la Bâlea Lac.

Zona turistică Bâlea Lac este renumită în România pentru că aici e singurul loc din țară unde există un hotel de gheață, fiind în construcție și igluuri de gheață. Tot la Bâlea Lac se înregistrează cel mai mare strat de zăpadă din România. Vineri zăpada măsura 1,75 metri la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine în Munții Făgăraș. Aici se poate practica orice sport de iarnă, dar nu mai sus de cabane, pentru că riscul de avalanșă este mare, de gradul patru pe o scară de la unu la cinci.