Anunţ de ultimă oră privind avionul prăbuşit în Ucraina

Rămăşiţele pământeşti a încă două victime ale prăbuşirii zborului MH17 în iulie în estul Ucrainei au fost identificate, au anunţat joi autorităţile olandeze, precizând că cele patru victime care mai trebuie identificate, dintr-un total de 298, sunt olandeze, relatează AFP.

11 dec. 2014, 14:28
Anunţ de ultimă oră privind avionul prăbuşit în Ucraina

„În această săptămână, încă două victime ale catastrofei aeriene MH17 au fost identificate’, a indicat Ministerul Justiţiei într-un comunicat. ‘Până în prezent au fost identificate în total 294 de victime ale catastrofei MH17’, a adăugat sursa citată.

Una dintre aceste două victime este olandeză, în timp ce cealaltă este de naţionalitate neprecizată, în conformitate cu dorinţa ambasadei ţării din care provenea victima.

Cele patru victime care trebuie încă identificate sunt toate olandeze’, a precizat ministerul. Cetăţeni din nu mai puţin de 11 ţări au murit în catastrofa aeriană din Ucraina din iulie acest an.

Zborul MH17 al Malaysia Airlines, care se urma să asigure legătura Amsterdam-Kuala Lumpur, s-a prăbuşit la 17 iulie în estul Ucrainei. Cei 298 de pasageri şi membri ai echipajului, olandezi în proporţie de două treimi, şi-au pierdut viaţa.

Aparatul de zbor a fost cel mai probabil doborât de o rachetă în timp ce survola o regiune controlată de separatişti proruşi.

Ucraina şi SUA afirmă că aparatul a fost doborât de o rachetă sol-aer furnizată de Moscova separatiştilor proruşi. Rusia a dezminţit acuzaţia şi a arătat cu degetul spre forţele ucrainene.

Olanda este ţara care are în sarcină procesul de identificare a victimelor şi investigaţia asupra cauzelor dramei, precum şi ancheta penală care trebuie să determine vinovaţii de prăbuşirea avionului.

Primele resturi ale epavei au ajuns marţi în Olanda, unde avionul va fi reconstituit în parte pentru nevoile anchetei, notează AFP.