Anunț despre creșterea pensiilor și ajutoare sociale, de la Guvern. Nicolae Ciucă: „Trebuie să ne asigurăm de acest lucru”

Marți, 15 noiembrie, premierul Nicolae Ciucă a vorbit despre majorarea pensiilor, a salariilor, ajutoare sociale și despre scenariul ce se prefigurează pentru anul 2023, recesiunea. 

15 nov. 2022, 11:53
Anunț despre creșterea pensiilor și ajutoare sociale, de la Guvern. Nicolae Ciucă: „Trebuie să ne asigurăm de acest lucru”

Guvernul Nicolae Ciucă susține că pregătește ajutoare sociale pentru cei mai săraci dintre români.

„(…) Discutăm și despre analiza pe care o facem la nivelul coaliției, să putem să ajutăm la compensarea inflației, care a depășit 15%.

Trebuie să ne asigurăm ca cei cu venituri mici să poată depăși această perioadă”, a declarat premierul.

De asemenea, oficialul de la Palatul Victoria a vorbit și despre majorarea pensiilor.

„(…) Se lucrează pe baza prognozelor să asigurăm creșterea pensiilor.

Este în analiză și pentru cei care au pensii mai mici, să putem asigura o pensie graduală”, a mai transmis Nicolae Ciucă.

În acest moment sa realizează calcule în cadrul executivului, pentru a crește pensiile cu 15%.

„În acest moment se lucrează la nivelul structurilor de specialitate, astfel încât să asigurăm aceea anvelopă de 15% din buget. Sigur, ne dorim să asigurăm un venit crescut pentru cei cu pensiile cele mai mici”, a mai transmis oficialul PNL.

Pe masa Guvernului se află și proiectul privind majorarea salariului minm.

„Mâine vom avea întâlnirea tripartită la Guvern și împeună vom stabili tot ceea ce este legat de salariul minim (…) În momentul în care am discutat despre mărirea salariului minim la 3.000 de lei, cu siguranță că vom păstra și facilitățile”, a mai transmis Nicolae Ciucă.

 

România, amenințată de recesiune. Explicația premierului Nicolae Ciucă

 

De asemenea, premierul a fost provocat de reporteri să vorbească și despre recesiune și o eventuală criză economică.

„Îi asigur că facem tot ce e posibil să trecem peste această deosebit de complicată. E doar o primă impresie că nu se resimte în buzunarul românilor creșterea economică (…)

Despre recesiune se vorbește de la începutul anului, au fost semnale pe tot parcursul anlui, am putut să constatăm pe propria noastră experiență, că am avut o scădere a creșterii ritmului din cauza secetei, se vor vedea aceste consecințe, s-au observat în trimestrul 3, probabil vom vedea și în trimestrul 4. Am luat măsuri astfel încat să consolidăm economia”, a mai punctat Ciucă.