Anunț important de la ENEL: românii trebuie să pună bani deoparte

De curând, ENEL a transmis o nouă informare pentru cei aproximativ 3 milioane de clienți din România, la gazele naturale.

04 mai 2023, 08:57
Anunț important de la ENEL: românii trebuie să pună bani deoparte

Situația este generată de implementarea modificărilor legislative privind plafonarea prețurilor la gaze naturale.

În comunicatul transmis clienților, ENEL a anunțat că societatea încă lucrează la sistemul de emitere a facturilor pentru consumul de gaze naturale înregistrat de clienții din România. Întârzierea se explică necesității de a implementa în sistemele informatice ale companiei modificările recente ale legislației privind plafonarea prețului gazelor naturale.

Astfel, până când modificările necesare nu sunt încorporate în sistem, ENEL nu poate emite facturi curente pentru clienți.

Citește și: Începe programul Casa Verde Fotovoltaice pentru persoane fizice. Când pot depune proiecte și bisericile

 

ENEL sfătuiește românii să pună bani deoparte, pentru marele tăvălug al facturilor

ENEL a mai avut probleme cu facturarea. Compania-gigant a anunțat că va relua emiterea facturilor la gaze naturale imediat după ce va finaliza actualizarea sistemelor informatice, astfel încât cele mai recente măsuri de plafonare a prețurilor la energie să se regăsească corect și complet în facturi.

Până la normalizarea situației, clienții distribuitorului de energie sunt sfătuiți să urmărească informațiile oferite de companie și să se pregătească pentru posibile ajustări ale facturilor, în funcție de modificările legislative și de consumul de gaze naturale înregistrat în perioada în care facturile n-au fost transmise.

Citește și: Vouchere facturi 2023: Peste 2 milioane de români rămân cu bani mai mulţi în bugetul familiei. MIPE pregătește modificări legate de cardul de energie

 

Schimbări de management la ENEL

Grupul italian Enel S.p.A. a anunţat în 9 martie că a semnat cu firma greacă Public Power Corporation S.A. (PPC) un acord pentru vânzarea tuturor participaţiilor deţinute de către Grupul ENEL în România.

Public Power Corporation (PPC) din Grecia a transmis în 23 martie că se concentrează pe finalizarea acordului cu Enel, operaţiune estimată să se încheie în trimestrul al treilea al acestui an. În acest timp, angajaţii şi clienii Enel nu vor fi afectaţi, compania urmând să-şi desfăşoare activitatea ca şi până acum.