Ce se va întâmpla cu clienții ENEL după ieșirea companiei de pe piața din România. Explicația ministrului Virgil Popescu

Ieşirea ENEL de pe piaţa din România nu va genera probleme pentru clienţii români, a declarat ministrul Energiei, Virgil Popescu.

04 apr. 2023, 09:33
Ce se va întâmpla cu clienții ENEL după ieșirea companiei de pe piața din România. Explicația ministrului Virgil Popescu

Întrebat ce se va întâmpla cu clienții ENEL, Virgil Popescu a spus că ”nu cred că vorbim de vreo problemă, odată cu ieşirea Enel de pe piaţa din România. Am primit o notificare că s-a semnat o tranzacţie cu cei de la PPC  din Grecia, vorbim de o companie din Uniunea Europeană. Nu cred şi nu văd cum ar putea clienţi din România să sufere din cauză că se schimbă un furnizor sau un distribuitor”.

Grupul italian Enel S.p.A. a anunţat în 9 martie că a semnat cu firma greacă Public Power Corporation S.A. (PPC) un acord pentru vânzarea tuturor participaţiilor deţinute de către Grupul Enel în România.

Public Power Corporation (PPC) a transmis în 23 martie că se concentrează pe finalizarea acordului cu Enel, operaţiune estimată să se încheie în trimestrul al treilea al acestui an. În acest timp, angajaţii şi clienii Enel nu vor fi afectaţi, compania urmând să-şi desfăşoare activitatea ca şi până acum.

Citește și: ENEL va emite clienţilor facturi ce vor include două perioade de facturare: „Revenim şi facturăm şi cealaltă jumătate a lunii decembrie”

”Acordul de preluare a activelor Enel din România de către PPC a primit feedback pozitiv atât din partea Fitch, cât şi din partea S&P. Achiziţia Enel România se aliniază strategiei PPC privind tranziţia energetică, dar şi cu planul său de expansiune în Europa de Sud-Est, permiţând explorarea unor oportunităţi de creştere pe o piaţă mai puţin congestionată”, a anunţat PPC.

Compania a precizat că îşi va continua activitatea în condiţii normale, fără schimbări pentru clienţii sau angajaţii Enel.

”Clienţii vor fi deserviţi în continuare în condiţiile contractuale existente, conform legislaţiei în vigoare. Preluarea nu va afecta în niciun fel angajaţii Enel din România, care vor fi o parte importantă a planurilor de creştere viitoare”, a subliniat PPC.