Anunţ important despre banii a 6,5 milioane de români. S-a aprobat în Guvern

Se va putea suna la ANPIS pentru accesarea unor beneficii sociale, precum alocaţia pentru susţinerea familiei, facturi sau indemnizaţia de creştere.

13 nov. 2022, 07:47
Anunţ important despre banii a 6,5 milioane de români. S-a aprobat în Guvern

Veste bună de la Guvern. Accesul cetățenilor la anumite tipuri de beneficii de asistență socială, respectiv la cele din domeniul politicilor familiale, se va simplifica pe viitor, după ce un birou de asistență (helpdesk), ce va conține și un centru telefonic (call-center), va fi înființat în cadrul Agenţiei Naţionale pentru Plăţi și Inspecţie Socială (ANPIS). În acest sens, Guvernul a aprobat angajarea unui număr de 70 de experți externi, plătiți din fonduri europene, ce vor activa în cadrul call-center-ului ANPIS.

Executivul a aprobat, în ultima ședință, operaționalizarea call center-ului de la nivelul Agenției Naționale de Plăți și Inspecție Socială a Ministerului Muncii, în vederea oferirii de asistență celor peste 6,5 milioane de beneficiari de diverse drepturi, precum indemnizația de creștere a copilului, alocația de stat pentru copii, alocația pentru susținerea familiei, ajutorul de încălzire, compensarea facturilor la electricitate s.a..

Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială va avea un helpdesk care va simplifica accesarea serviciilor din domeniul politicilor familiale de către cetățeni

PENSII 2023. Şeful Casei de Pensii îl contrazice pe Marcel Ciolacu: „Punctul de pensie trebuie să fie același pentru toți”

Guvernul a aprobat, printr-un Memorandum, activitățile necesare pentru implementarea proiectului Politici sociale performante – strategie națională pentru implementarea performantă a politicilor familiale, care vizează înființarea unui helpdesk în cadrul Agenţiei Naţionale pentru Plăţi și Inspecţie Socială (ANPIS).

Acest helpdesk, care va include și un call-center, are rolul de a simplifica accesarea de către cetățeni a serviciilor din domeniul politicilor familiale, prin instrumente moderne și canale eficiente, accesibile și accesibilizate de comunicare, adaptate la progresele tehnologiei moderne.

Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială gestionează plata beneficiilor de asistență socială pentru peste 6,5 milioane de beneficiari, administrează și gestionează un buget de peste 27,1 miliarde lei pentru acordarea următoarelor beneficii sociale: alocaţia de stat pentru copii, indemnizaţia pentru creşterea copilului, venitul minim garantat, alocaţia pentru susţinerea familiei, ajutorul pentru încălzirea locuinței, indemnizaţia de hrană pentru bolnavii HIV/SIDA, alocaţia de plasament, subvenţii acordate asociaţiilor şi fundaţiilor, indemnizația de sprijin ca urmare a situaţiei epidemiologice determinată de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, indemnizația de sprijin pentru consumatorul vulnerabil de energie, compensare pentru consumul de energie electrică şi gaze naturale pentru sezonul rece 2021 – 2022, asistență în acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice, indemnizația care se acordă pe perioada concediului de acomodare, programul naţional de suport pentru copii, în contextul pandemiei de COVID-19 – „Din grijă pentru copii”.

12246411_1275671_a

Pentru a facilita accesul cetățenilor la aceste tipuri de beneficii de asistență socială, ANPIS va avea și un call-center gestionat de 70 de experți externi, plătiți din fonduri europene, pe perioada de implementare a proiectului.

“ANPIS gestionează plata beneficiilor de asistență socială pentru peste 6,5 milioane de beneficiari, administrează și gestionează un buget de peste 27,1 miliarde lei pentru acordarea următoarelor beneficii sociale:

  • alocaţia de stat pentru copii;
  • indemnizaţia pentru creşterea copilului;
  • venitul minim garantat;
  • alocaţia pentru susţinerea familiei;
  • ajutorul pentru încălzirea locuinței;
  • indemnizaţia de hrană pentru bolnavii HIV/ SIDA;
  • alocaţia de plasament;
  • subvenţii acordate asociaţiilor şi fundaţiilor;
  • indemnizația de sprijin ca urmare a situaţiei epidemiologice determinată de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2;
  • indemnizația de sprijin pentru consumatorul vulnerabil de energie;
  • compensare pentru consumul de energie electrică şi gaze naturale pentru sezonul rece 2021 – 2022;
  • asistență în acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice;
  • indemnizația care se acordă pe perioada concediului de acomodare;
  • programul naţional de suport pentru copii, în contextul pandemiei de COVID-19 – «Din grijă pentru copii»”

Ratele și facturile uriașe i-au scos pe români în stradă. Oamenii s-au săturat de promisiunile autorităților și au ieșit la protest