Anunţ important despre pensii. Ce categorie de pensionari va primi cu 10% mai mulţi bani

Publicat: Luni, 14 Ianuarie 2019 10:30 // Actualizat: Luni, 14 Ianuarie 2019 10:30 // Sursa: romaniatv.net

Anunț important despre pensii! Toți românii care primesc pensie minimă trebuie să știe acest lucru! Se anunță schimbări majore în acest an.

Foto: capital.ro

Potrivit noii legi a pensiilor, cei care au pensii minime vor primi o indemnizaţie socială, scrie capital.ro. Momentan, pensiile vor rămâne la acelaşi nivel.

Citeşte şi Bani mai mulţi pentru anumiţi pensionari. Pe cine avantajează noua lege a pensiilor. Are legătură cu al 13-lea salariu

Totuşi, din septembrie, pensia minimă va creşte cu 10%. Potrivit proiectului, aceasta se majorează de la 640 lei, la 704 lei.

Potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 6/2009 privind instituirea indemnizaţiei sociale pentru pensionari, pot beneficia de "indemnizaţia socială pentru pensionari, pensionarii sistemului public de pensii şi pensionarii sistemului militar de pensii cu domiciliul în România, indiferent de data înscrierii la pensie, dacă nivelul cuantumului pensiei, cuvenit sau aflat în plată, se situează sub nivelul indemnizaţiei sociale pentru pensionari".

Tot de la 1 septembrie, punctul de pensie va creşte de la 1.100 de lei la 1.265 de lei.

Punctul de pensie şi pensia minimă vor fi îngheţate până la data de 1 septembrie, se arată într-o nouă ordonanţă pregătită de Guvern.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8582
RON
20 Sep
noapte 12 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H