Anunţ important despre valoarea salariului minim. Ce spune ministrul Muncii despre majorarea acestuia

Valoarea salariului minim nu poate fi aflată mai devreme de sfârșitul lunii noiembrie, după ce vor fi parcurse o serie de date pe baza cărora să fie fundamentată aceasta, a afirmat luni ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru.

03 oct. 2016, 12:45
Anunţ important despre valoarea salariului minim. Ce spune ministrul Muncii despre majorarea acestuia

„O să avem săptămâna aceasta o reuniune. Miercuri, după ședința de Guvern, am programat o reuniune pentru a discuta stadiul de etapă pe partea de salariu minim. Am finalizat achiziția care ne va permite să punem datele în ordine în domeniu și voiam să discutăm calendarul cu partea sindicală”, a declarat Dragos Pîslaru, prezent luni la ceremonia de deschidere a anului universitar, la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității București.

Ministrul a explicat că, până la jumătatea lunii octombrie, vor fi strânse datele și va avea un punct de plecare pe care toți partenerii să îl poată consulta.

„Acest lucru nu este posibil (valoarea salariului minim pentru 2017 — n.r.) pentru a fi stabilit decât după ce parcurgem niște date și avem niște discuții bazate pe evidență și nu doar o negociere pur și simplu. Cel mai devreme sfârșitul lunii noiembrie”, a spus Dragoș Pîslaru.

Președintele organizației sindicale Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat miercuri, după consultările pe tema Legii salarizării unitare, care au avut loc la Guvern, în cadrul Consiliului Național Tripartit (CNT), că unul din subiectele discutate a fost salariul minim și că se va accelera elaborarea astfel încât, cel târziu la 15 octombrie, va ieși actul normativ ca să se ofere predictibilitate și posibilitate unităților economice să finalizeze bugetele proprii pentru anul următor.