Anunț important pentru cei care au pensia sub 2.000 de lei! Ce trebuie să faci ca să nu pierzi voucherele de energie

Persoanele care au pensie de sub 2.000 de lei trebuie să evite această greșeală, dacă vor să beneficieze în continuare de voucherele de energie. Care este termenul limită care nu trebuie depășit sub nicio formă.

29 sept. 2023, 18:05
Anunț important pentru cei care au pensia sub 2.000 de lei! Ce trebuie să faci ca să nu pierzi voucherele de energie
Informații importante pentru cei care au pensia sub 2.000 de lei! Ce trebuie să faci ca să nu pierzi voucherele de energie

Anunț important pentru persoanele cu pensii sub 2.000 de lei! Cei care primesc carduri sau vouchere pentru acoperirea costurilor de energie trebuie să țină cont că sumele respective pot fi utilizate doar până la data de 27 decembrie 2023, în caz contrar acestea vor fi pierdute.

Citește și: Alexandru Rafila, anunțul despre revenirea Covid: ”Am ajuns de la câteva sute la 2.000 de cazuri pe zi. Nu reintroducem măștile în spațiile aglomerate”

În cadrul celei de-a doua tranșe, cardurile destinate plății facturilor de energie au fost încărcate recent cu 700 de lei. Această dată limită se aplică atât pentru prima tranșă, cât și pentru cea de-a doua tranșă.

Conform informațiilor furnizate de către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), peste 2,4 milioane de rezidenți din România au avut acces la aceste resurse prin intermediul cardurilor. Această schemă de compensare a acoperit o gamă largă de metode de încălzire a locuințelor, inclusiv achiziționarea de butelii de gaz, lemne de foc, butan sau alte combustibili lichizi sau solizi.

Asistența financiară a fost acordată pe baza listelor elaborate de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS), în colaborare cu Ministerul de Finanțe, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Telecomunicații și Agenția Națională de Administrare Fiscală.

Tot ce trebuie să știi despre cardurile de energie

Cardurile au fost emise și distribuite de către Compania Națională Poșta Română, care este și instituția responsabilă de furnizarea informațiilor publice referitoare la acest program. În ceea ce privește perioada de valabilitate, cardurile de energie sunt funcționale până la data de 27 decembrie 2023.

Beneficiarii acestui program includ pensionari cu venituri sub 2.000 de lei, precum și pensionarii cu invaliditate și persoanele cu handicap care nu depășesc aceeași limită de venit de 2.000 de lei. În plus, programul se adresează familiilor care primesc alocație de susținere și persoanelor care beneficiază de ajutor social. În toate aceste cazuri, venitul lunar mediu pe membru de familie nu poate depăși 2.000 de lei, conform reglementărilor legale. Programul „Cardul de energie” permite beneficiarilor să achite atât facturile curente, cât și cele restante.

Iată lista oficială furnizată de autorități cu privire la tipurile de energie care pot fi plătite cu aceste carduri de energie oferite de stat: energie electrică, energie termică furnizată prin sisteme centralizate, butelii cu GPL propan pentru încălzire (cu excepția buteliilor GPL butan destinate uzului casnic pentru gătit), gaze, lemne de foc (inclusiv lemn rotund și despicat de lucru cu diametrul la capătul gros de maximum 24 cm, resturi de lemn, tocătură provenită din lemn, etc.), păcură, peleți și alte materiale utilizate exclusiv pentru încălzire (cum ar fi apă geotermală, cărbune, brichete de rumeguș, etc.).

Citește și: UPDATE Cutremur devastator de 6,8 pe Richter în Maroc. Peste 2.000 de morți în urma seismului VIDEO