Anunţ important pentru elevi! Două noi discipline şcolare opţionale, introduse de anul viitor

Primăria municipiului Buzău, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean au demarat proiectul de studiere opţională a două noi discipline şcolare, istoria şi respectiv geografia judeţului Buzău.

RomaniaTV.net
03 apr. 2019, 12:17
Anunţ important pentru elevi! Două noi discipline şcolare opţionale, introduse de anul viitor

Proiectul este cuprins în propunerea de buget al municipiului Buzău pe anul 2019.

Potrivit inspectorului general al IŞJ Buzău, Florina Stoian, este un proiect binevenit, care are aprobarea ministerului de resort.

„Inspectorii de specialitate din cadrul IŞJ Buzău au întocmit programele şi metodologia. Aceste discipline vor fi introduse în anul şcolar 2019-2020 şi vor avea un caracter opţional”, a precizat Stoian.

La rândul său, viceprimarul municipiului Buzău, Ionuţ Apostu, a spus că „este vorba un proiect de suflet al primarului Constantin Toma”.

„Proiectul a apărut în urma celor câteva sute de lecţii de istorie ţinute la toate şcolile şi liceele din Buzău în cadrul acţiunilor dedicate Centenarului Marii Uniri, când participanţii la aceste evenimente au constatat interesul crescut al elevilor faţă de istoria acestor locuri”, a spus Apostu.

Viceprimarul a menţionat, totodată, că municipalitatea pregăteşte o lucrare despre 500 de personalităţii de referinţă ale judeţul Buzău.