Anunţ IMPORTANT pentru MILIOANE de români. Legea Caloriferului se amână

Doina Pană, ministrul pentru Dialog Social, a declarat luni seară la România TV că se va amâna intrarea în vigoare a legii care le interzice românilor să îşi închidă caloriferele.

17 feb. 2014, 20:38
Anunţ IMPORTANT pentru MILIOANE de români. Legea Caloriferului se amână

Pe fondul criticilor vehemente stârnite de ideea sancţionării celor care îşi vor mai închide caloriferele, în condiţiile în care şi aşa facturile la întreţinere sunt extrem de mari, Doina Pană, ministru delegat pentru Dialog Social a făcut luni seara la România TV, un anunţ extrem de important.

Ea a anunţat că aplicarea aşa-numitei Legi a caloriferului se va amâna. „În momentul în care informaţia a apărut în presă, bineînţeles că m-am interesat. Am vorbit cu domnul Ciocan. Dânsul mi-a explicat că a primit plângeri de la asociaţii de proprietari, pentru două motive. Unul ar fi că oamenii care plătesc căldura au facturi foarte mari, din motive că unii îşi închid căldura, iar prin ţevile comune ar fi ca un fel de furt de căldură de la unii la alţii (…) Această lege a caloriferului se amână. Va trebui să apară un studiu, care va fi făcut public, va exista o dezbatere„, a declarat Doina Pană la România TV.

Citeşte şi Protecţia Consumatorilor spune „NU” REPARTITOARELOR DE CĂLDURĂ în apartamente

Preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC), Doru Ciocan, a fost cel care a anunţat că se vor lua măsuri împotriva celor care fac economii la agentul termic, propunând să se interzică prin lege închiderea caloriferelor.

Citeşte şi Cristian Tudor Popescu despre Legea Caloriferul: Îmi aduce aminte de Balconiada lui Ceauşescu

Românii simt nevoia să se fenteze unii pe alţii, asta este gena noastră. Acum, împreună cu institutele de cercetări din domeniu şi cu facultăţile de profil, vom face nişte studii şi analize în aşa fel încât să impunem o temperatură de confort de 20 de grade Celsius, prin reglementări legislative şi sancţiuni pentru cei care nu le respectă. Vom găsi o formulă matematică într-un program de calcul şi îi vom obliga prin lege pe cei care şi-au închis repartitoarele şi care primesc căldură de la vecinii cu căldura pornită să plătească gigacaloria consumată„, declarase Doru Ciocan.

Mai mult, echipa care se va ocupa de studierea acestei chestiuni deja a fost fomată şi s-a apucat de treabă. Contactat de România TV, şeful autorităţii a avut o reacţie scandaloasă: nu a vrut să explice cum se va aplica această lege pentru că jurnaliştii nu sunt de specialitate şi nu pot înţelege.