Cristian Tudor Popescu despre Legea Caloriferul: Îmi aduce aminte de Balconiada lui Ceauşescu

Propunerea şefului Autorităţii de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice, care vrea să interzică închiderea caloriferelor în apartamentele cu repartitoare, îi aduce aminte lui Cristian Tudor Popescu de "Balconiada" de dinainte de Revoluţie.

RomaniaTV.net
07 feb. 2014, 09:43
Cristian Tudor Popescu despre Legea Caloriferul: Îmi aduce aminte de Balconiada lui Ceauşescu

Editorialistul a făcut o paralelă amuzantă între propunerea lui Doru Ciocan de la ANRSC şi „războiul” declarat balcoanelor de la bloc, de către Ion Dincă „Teleagă”.

„Acest om este o corcitură de „Balconetti”, aşa i se spunea lui Dincă „Teeagă” înainte de 1989. Ion dincă era cel care se ocupa de fărâmarea balcoanelor închise de către oameni, oamenii îşi închideau balcoanele ca să ţină mai multă căldură în casă. Dincă „te leagă” a decis, ce-i asta, domne, nu se pot închide balcoanele…şi a început balconiada, fărâmarea…Balconetti i se spunea de la Falconetti, din filmul „Om bogat, Om sărac”. Deci Balconetti, corcit, împerecheat cu Iulian Mincu, coordonatorul alimentaţiei raţionale, ăla care punea contor la gură românilor”, scrie Cristian Tudor Popescu în gândul.info.

VEZI SI:

Cristian Tudor Popescu: Mă abţin să-l calific pe Adrian Iovan drept EROU