Anunţ important pentru pensionari. Toate pensiile vor fi virate pe card, din 2019

Publicat: Luni, 08 Octombrie 2018 10:32 // Actualizat: Luni, 08 Octombrie 2018 10:49 // Sursa: romaniatv.net

‎Toate pensiile vor fi virate pe card de anul viitor. Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici vrea ca statul să nu mai cheltuiască 600 milioane lei pe an pentru expedierea pensiilor prin Poşta Română.

Din 2019, punctul de pensie va creşte cu 15% şi va ajunge la 1.265 lei. Nu este singura schimbare pregătită de Guvern. 

Ministrul de Finanțe vrea ca toate pensiile să fie trecute pe card, măsură ce va viza aproximativ 3 milioane de pensionari. Eugen Teodorovici a declarat la DCNews că cei 600 de milioane lei, care sunt cheltuiți anual pentru expedierea pensiilor prin Poșta Română, pot fi distribuiți administrațiilor locale pentru investiții. 

Din cei 4,7 milioane de pensionari înregistrați la Casa Națională de Pensii, peste 1,7 milioane își încaseză în prezent pensiile cu cardul. Ministrul de Finanțe a declarat că dorește să renunțe la serviciile Poștei Române, pentru ca toate pensiile să fie primite pe card. Decizia va fi luată chiar de anul viitor, a declarat ministrul Finanţelor la DC News Live.

În acest scop, Teodorovici spune că vor fi oferite bonusuri pensionarilor care aleg să își treacă pensia pe card, pentru a-i încuraja să aleagă această variantă. În plus, pensionarilor li se va garanta că retragerile de pe card nu vor fi însoțite de comisioane.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
27 oct 19:37
Răspunde | Votează email 0 email
Mihăilă Gheorghe
Întrebare: Cadrelor didactice ce au lucrat în scoli speciale (preventorialeTBC,sanatoriale, scoli speciale pentru copii cu deficienţe, hadicat neuro-motor etc.),le vor fi recalculate pensiile de de la 1 oct.? Mulţumesc.
08 oct 22:03
Răspunde | Votează email 1 email
Ion
Cum a ajuns asta ministru ?? Pensionarii au de suferit in primul rind ...
...Sunt sate, fara numar, unde cel mai apropiat bancomat este la zeci de km !!! Chiar si localitati urbane unde mergi kilometrii buni pina la primul bancomat !!--la pensionarii astia chiar nu se gindeste nimeni ?
08 oct 12:44
Răspunde | Votează email 2 email
STELA
SI PENSIILE MILITARE TOT INGHETATE VOR RAMANE ? PENTRU PENSIONARII MILITARI, ANUL TRECUT NU A FOST NICI INFLATIE .AU STIUT SA NE DEA AFARA DIN ARMATA PENTRU A INTRA IN NATO . ACUM ISI BAT JOC DE NOI .CE O SA NE MAI BATEM SI NOI JOC CAND VA FI LA VOT .
1
EUR
4.8582
RON
20 Sep
noapte 10 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H