Anunţ important pentru români! Salariul minim ar creşte cu 600 lei, până la 1.900 lei

Publicat: Miercuri, 05 Februarie 2020 11:17 // Actualizat: Miercuri, 05 Februarie 2020 11:33 // Sursa: romaniatv.net

Perioada de consultare pe salariul minim european a început în ianuarie, iar rezultatele se vor concretiza într-o propunere ce va fi prezentată în vară, potrivit zf.ro.

"După cum se ştie, în România, salariul minim se situează mult sub media salariilor statelor membre. Dacă ne uităm la datele Eurostat, la 1 iulie 2019, salariile minime lunare variau considerabil între statele membre, de la 286 euro în Bulgaria la 2.071 euro în Luxemburg, media europeană fiind de 932 euro. Important de menţionat este că pentru statele membre ale UE care nu se află în zona euro, precum Bulgaria, Cehia, Croaţia, Ungaria, Polonia şi România, nivelul salariilor minime este influenţat de cursurile de schimb utilizate pentru a converti moneda naţională la euro", a declarat Mihaela Mitroi, partener la EY România. 

„Problema inegalităţii este amplă şi pentru a o aborda este nevoie de o întreagă serie de politici publice şi de măsuri. Creşterea salariului minim este una dintre acestea, însă nu este singura soluţie. În plus, este imperativ ca cetăţenii să aibă acces facil la educaţie şi la programe de formare profesională. Investiţiile în capitalul uman reprezintă cea mai bună modalitate de a creşte bunăstarea individuală şi de a îmbunătăţi forţa de muncă. Echitatea în educaţie ar putea aduce un standard minim de bunăstare".

Cât este în prezent salariul minim pe economie

În prezent salariul minim pe economie este de 2.230 lei brut, fiind majorat de la 1 ianuarie 2020 de la 2.080.  Aceasta înseamnă o creştere a salariului minim net cu 83 de lei, de la 1.263 de lei cât era până acum, la 1.346 de lei.

Statisticile arată că aproximativ min 24% dintre angajaţii din România câştigă lunar salariulim pe economie. Acest procentaj însemană 1,37 de milioane de salariaţi care încasează salariul minim pe economie. La această cifră se mai adaugă 311.000 de angajaţi din construcţii care încasează salariul minim din acest domeniu, de 3.000 de lei brut lunar.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
creste salariul salariu salariul minim in România
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7789
RON
19 Feb
noapte 4 °
zi 8 °
Ultimele joburi adaugate
24 H