Anunţ important pentru şoferi! Ce se întâmplă dacă expiră RCA sau ITP pe timpul pandemiei de coronavirus

Reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică a realizat un material în care a dezvăluit ce se întâmplă în cazul în care expiră RCA-ul sau ITP-ul în timpul pandemiei de coronavirus în țara noastră.

RomaniaTV.net
02 apr. 2020, 06:43
Anunţ important pentru şoferi! Ce se întâmplă dacă expiră RCA sau ITP pe timpul pandemiei de coronavirus

Oficialii au mai oferit răspunsuri și la alte întrebări pe care le-au adresat cetăţenii, în legătură cu măsurile dispuse prin ordonanţele militare.

Citeşte şi COD RUTIER 2020. Şoferii români trebuie să respecte un nou semn distinctiv

1. Îmi expiră inspecţia tehnică periodică a maşinii. Se prelungeşte valabilitatea acestuia sau trebuie să merg să îl fac?

Nu se prelungeşte valabilitatea ITP-ului, conform deciziei Registrului Auto Român. Deplasarea pentru efectuarea verificării ITP la staţiile agreate se poate realiza, fiind considerată activitate pentru acoperirea necesităţilor de bază ale persoanelor, situaţie prevăzută la punctul 2 al declaraţiei pe proprie răspundere.

2. Mi-a expirat asigurarea RCA. Se prelungeşte valabilitatea acesteia? Dacă nu, pot să ies din casă să-mi fac o asigurare?

Nu se prelungeşte valabilitatea asigurării RCA. Aceasta poate fi achiziţionată şi online. Din acest motiv, deplasarea pentru a ridica poliţa RCA NU poate fi considerată urgenţă şi NU este un motiv care poate fi considerat situaţie de urgenţă ori pentru asigurarea nevoilor persoanei, relatează stirileprotv.ro.

Aplicaţia WAZE nu mai permite raportarea poliţiştilor în trafic

Mai mulţi şoferi au semnalat pe reţelele de socializare faptul că aplicaţia Waze nu mai permite raportarea prezenţei echipajelor de poliţie în trafic.

Mie deja nu imi mai arata politia si nici nu pot sa o semnalez. Stiti daca s-a suspendat aceasta functie?„, a întrebat un utilizator în grupul comunităţii Waze de pe Facebook, iar mai mulţi membri i-au răspuns că această funcţie este suspendată. 

Deşi majoritatea utiliztorilor, cel puţin din comentarii, s-au arătat de acord cu această modificare, au fost şi cazuri în care unele persoane s-au plâns de lipsa acestei informaţii.

Şi uite aşa mai pierdem puţin din libertatea noastră … puţin câte puţin până vom rămâne niste oi în turmă”, a scris o persoană. Totuşi, răspunsurile din partea comunităţii au fost promte: „Dacă libertatea ta sau a mea înseamnă să îi pui sau să îi pun pe alţii în pericol, prefer să rămân fără ea o perioada„, i-a răspuns un alt utilizator.

E perfect aşa, dacă acuma trebuie să stăm în casă, sau dacă mergi cu maşina la muncă la ce ţi trebuie să ştii unde e poliţia?„, a fost un alt răspuns.

Unul dintre administratorii comunităţii de pe Facebook a lansat săptămâna trecută un sondaj legat de oprirea temporară a posibilităţii de semnalare a echipajelor de poliţie. „Avem suficiente situaţii în care cei din carantină/auto-izolare nu o respecta, nu cred că e cazul sa le fie făcută viaţa mai usoara„, arăta creatorul sondajului, la care cei mai mulţi repondenţi au votat pentru această oprire temporară, potrivit adevarul.ro.