Anunţ important pentru toţi liceenii. Ministrul Educaţiei vrea UN NOU EXAMEN pentru elevi

NOUA LEGE A EDUCAŢIEI. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, miercuri, că susţine repartizarea computerizată în liceu, promovarea evaluării naţionale cu cel puţin media 5, dar şi o evaluare la clasa a X-a, după modelul fostului examen de treaptă.

RomaniaTV.net
03 iun. 2015, 15:30
Anunţ important pentru toţi liceenii. Ministrul Educaţiei vrea UN NOU EXAMEN pentru elevi

NOUA LEGE A EDUCAŢIEI.  Ministrul Sorin Cîmpeanu a afirmat că noua lege a Educației trebuie să pună accentul pe interdisciplinaritate, dar și pe promovarea competențelor elevilor.

„O nouă lege a Educației trebuie să dea importanța cuvenită dezvoltării învățământului profesional, să asigure cadrul care să susțină învățământul special, (…) să asigure reglementarea manualelor școlare ca elemente de importanță națională și nu ca acum când sunt privite ca un bun oarecare”, a arătat ministrul Educației.

Citeşte şi: Sorin Cîmpeanu: Soluţia pentru manualele de clasa a III-a este retipărirea celor existente

Potrivit ministrului Sorin Cîmpeanu, în viitorul proiect de lege, clasa pregătitoare ar trebui să rămână parte a învăţământului primar, şi nu să revină la grădiniţă, iar evaluările ar trebui să cuprindă şi una la clasa a X-a.

„Astfel, în opinia mea, am putea avea evaluare la clasele a II-a, a IV-a, a VI-a, a VIII-a şi a X-a, apoi bacalaureatul. Evaluările la clasele a II-a, a IV-a, a VI-a şi a VIII-a trebuie să se facă în conformitate cu programele şcolare. Consider binevenită o evaluare la clasa a X-a, în scopul unei pregătiri optime, după modelul de altădată al examenului de treptă”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

NOUA LEGE A EDUCAŢIEI. În ceea ce privește învățământul superior, Cîmpeanu a subliniat că o prioritate a noii legi a Educației ar fi clasificarea universităților și acordarea unui mai mare grad de autonomie pentru acestea. „Această clasificare ar trebui să fie făcută cu transparență”, a spus Cîmpeanu.

De asemenea, ministrul Educației a arătat că noua lege are ca prioritate sincronizarea învățământului universitar cu piața muncii. În acest sens, el a fost de acord cu premierul Victor Ponta privind necesitatea creșterii numărului de locuri pentru cei care studiază IT.

CITEŞTE ŞI: Legea Educaţiei, schimbări majore. Se vrea introducerea BACALAUREATULUI PROFESIONAL şi EVALUARE la clasa a X-a

„Este evidentă nevoia de persoane formate în acest domeniu”, consideră ministrul, potrivit Agerpres.

Citeşte şi: Victor Ponta: NU sunt de acord cu schimbarea LEGII EDUCAŢIEI până nu este toată lumea de acord VIDEO


loading...