Anunţ important pentru toţi românii care au facturi la Hidroelectrica

Hidroelectrica a anunţat perioada în care clienții pot transmite indexul în luna august 2023. Compania are în prezent peste 500.000 de clienţi.

23 aug. 2023, 17:20
Anunţ important pentru toţi românii care au facturi la Hidroelectrica

Hidroelectrica a anunţat perioada în care clienții pot transmite indexul în luna august 2023. Citirea indexului Hidroelectrica pentru luna august şi transmiterea lui se face în această perioadă, anunţă reprezentanţii companiei de energie.

Indexul autocitit poate fi comunicat gratuit la numărul de telefon: 0800.800.359. „Perioada de transmitere a indexului pentru clienţii companiei Hidroelectrica se face în perioada 24-28 august.

Indexul autocitit poate fi comunicat în intervalul amintit al lunii curente, la numărul de telefon 0800 800 359 (apel gratuit)”, a precizat consilierul președintelui directoratului Hidroelectrica, Bogdan Buciu, marţi. Astfel, citirea şi transmiterea indexului la Hidroelectrica rămâne şi acum în perioada cunoscută, o situaţie specială fiind doar în luna februarie.

Informaţii suplimentare puteţi obţine prin apelarea serviciului Call Center la numărul de telefon: 021.9834. Compania Hidroelectrica are în prezent peste 500.000 de clienţi. Hidroelectrica a anunţat la începutul anului că restanțierii pot opta pentru eșalonarea sumelor, pe o perioadă de șase luni.

Facturile Hidroelectrica pot fi plătite într-un interval destul de larg, de 45 de zile în cazul clienților casnici, respectiv de 30 de zile în cazul consumatorilor non-casnici, perioade pentru care nu sunt percepute penalități.

Eșalonarea se solicită online, prin completarea unui formular tip, sau direct la sediile sucursalelor. Hidroelectrica ocupă a treia poziție în topul furnizorilor de energie electrică din țara noastră.

În ceea ce privește plata în rate a facturilor, Hidroelectrica a anunțat cu câteva luni în urmă că dacă suma de plată este prea mare, clienţii pot să achite factura și în rate, dar trebuie să depună o cerere.

Românii, mai interesați să-i vadă live pe cei de la Coldplay decât să investească în acţiuni Hidroelectrica. Aproape 120.000 de bilete, vândute în doar câteva ore
Aceasta trebuie trimisă la adresa de mail [email protected] sau poate fi depusă în format fizic la sediile sucursalelor Hidroelectrica precum și la sediul central. Plata va fi făcută în maximum şase rate lunare.

Eșalonarea se solicită online, prin completarea unui formular tip, sau direct la sediile sucursalelor. Hidroelectrica ocupă a treia poziție în topul furnizorilor de energie electrică din țara noastră.

Hidroelectrica a înregistrat în primul semestru un profit net de 3,946 miliarde lei, în creştere cu 46%

Hidroelectrica, principalul producător de energie electrică din Romania şi una din cele mai profitabile companii de stat, a raportat în primul semestru al anului un profit net de 3,946 miliarde lei, în creştere cu 46% faţă de perioada similară a anului trecut. Veniturile s-au majorat cu 42% în primele şase luni, la 6,97 miliarde lei.

Directoratul Hidroelectrica a aprobat pe 16 august rezultatele operaţionale şi financiare ale companiei pe primele şase luni ale anului curent.

”Astfel, pe semestrul I 2023, societatea a obţinut venituri de 6,977 miliarde lei şi un profit net de 3,95 miliarde de lei, în creştere cu 46% faţă de perioada similară a anului trecut. De asemenea, rezultatul pe acţiune este în creştere cu 46%, de la 6,01 la 8,80 lei pe acţiune”, anunţă compania.

Energia produsă şi vândută (netă) a crescut cu 45% ( 10.625 GWh) în perioada de şase luni încheiată la 30 iunie 2023 de la 7.347 GWh în perioada similară anterioară. Această creştere a fost datorată în principal hidraulicităţii ridicate înregistrate în semestrul I 2023 dar şi datorită efectului de bază ca urmare a secetei ce a caracterizat semestrul I al anului 2022.

”Avem un an foarte bun din perspectiva disponibilităţii resurselor de apă, fapt ce ne-a permis să producem 10,915 TWh, ceea ce înseamnă că am livrat în sistemul energetic national cu 45% mai multă electricitate comparativ cu prima jumătate a anului 2022. De asemenea, în rezultatele financiare ale companiei se reflectă creşterea impresionantă a portofoliului de furnizare şi – implicit, valorificarea unui procent în creştere al producţiei către clientul final. Rezultatele obţinute ne îndeamnă să ne continuăm drumul cu şi mai multă motivaţie, cu mai multă transparenţă, cu responsabilitate maximă faţă de obiectivele asumate. Suntem hotărâţi să demonstrăm că încrederea care ne-a fost acordată de investitori în cadrul IPO-ului recent finalizat, dar şi de actionariat de-a lungul timpului, este pe deplin meritată”, a declarat Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica.

Hidroelectrica abia face față numărului mare de clienți. Soldul veniturilor nefacturate s-a dublat în 2023
Performanţa companiei este realizată cu menţinerea unei marje operaţionale de 65%, în linie cu perioada similară a anului 2022. În ceea ce priveşte marja netă a profitului, aceasta se situează la 57%, şi este în creştere – cu 3 procente, faţă de primul semenstru al anului trecut.

Hidroelectrica este cel mai mare producator de energie verde din Romania şi principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Naţional, fiind o companie vitală pentru un sector strategic, cu implicaţii în siguranţa naţională. Compania exploatează un număr de 182 de hidrocentrale si cinci statii de pompare, cu o capacitate totala instalata de producere a energiei hidroelectrice de 6,3 GW. Acestora li se adaugă parcul eolian de la Crucea, cu o putere instalată de 108 MW.

Compania de stat s-a listat în acest an la Bursa de Valori Bucureşti, prima zi de tranzacţionare a acţiunilor societăţii fiind 12 iulie 2023.