Hidroelectrica abia face față numărului mare de clienți. Soldul veniturilor nefacturate s-a dublat în 2023

Compania de stat Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, proaspăt listată triumfal la Bursa de Valori București (BVB), și-a dublat în primele 3 luni ale anului valoarea veniturilor nefacturate și deci neîncasate pe segmentul de furnizare, potrivit datelor oficiale ale companiei.

14 iul. 2023, 10:36
Hidroelectrica abia face față numărului mare de clienți. Soldul veniturilor nefacturate s-a dublat în 2023
Hidroelectrica, anunț de ultimă oră despre facturile românilor la energie pe luna decembrie 2022

Hidroelectrica nu a emis facturi și nici nu a încasat banii pentru toată energia consumată de clienți. Valoarea veniturilor nefacturate și deci neîncasate pe segmentul de furnizarea crescut de peste 2,3 ori, de la 767,6 milioane lei la finalul anului trecut la 1,81 miliarde lei după primul trimestru din 2023, anunță profit.ro.

Citește și: Se schimbă tarifele, ce se întâmplă cu facturile românilor de la Hidroelectrica

″În 2022, grupul a început implementarea unui nou sistem de facturare, aspect care, împreună cu modificările frecvente ale reglementărilor cu privire la prețurile de furnizare către consumatorii finali și cu creșterea semnificativă a numărului de clienți din segmentul de furnizare, a condus la o întârziere semnificativă în procesul de facturare și la un sold semnificativ al veniturilor nefacturate la 31 martie 2023 și 31 decembrie 2022″, potrivit celui mai recent raport trimestrial al Hidroelectrica.

Citește și: Hidroelectrica are de recuperat peste 2 miliarde de lei din facturi restante. Informaţiile apar odată cu oferta de subscripţie

În ultima parte a lunii trecute, Hidroelectrica a început să emită facturile aferente consumului lunii martie 2023. Veniturile totale ale Hidroelectrica s-au ridicat la 3,272 miliarde lei în T1 2023, din care 1,155 miliarde lei pe segmentul de furnizare către clienți finali (casnici și noncasnici), ceea ce reprezintă mai mult de o treime (35,3%), relevă sursa citată.