ANUNŢ IMPORTANT pentru toţi salariaţii din ROMÂNIA. Apare un nou tip de CONCEDIU

Salariații care au copii mici vor putea cere angajatorului un program flexibil de muncă. De asemenea, se introduce un nou tip de concediu, cel de îngrijitor. Totul este prevăzut într-o directivă europeană ce trebuie transpusă până în 2022.

24 aug. 2019, 13:49
ANUNŢ IMPORTANT pentru toţi salariaţii din ROMÂNIA. Apare un nou tip de CONCEDIU

Sunt vizați angajaţii cei care au copii în vârstă de până la opt ani. Aceștia pot cere angajatorului un program flexibil de muncă, potrivit directivei europeană nr. 1.158/2019. Aceasta trebuie transpusă până la începutul lunii august 2022.

Limita de vârstă este de 8 ani, dar fiecare stat din UE poate să impună o limită mai mare. Refuzul angajatorului va trebui motivat, scrie în proiect.

Toţi angajaţii din România sunt vizaţi de aceste schimbări! Salariile românilor, modificate

Angajatorul poate reveni la un program normal înainte de a i se termina perioada în care ar fi avut un program flexibil. Această directivă vine în sprijinul părinților care au copii mai mici de opt ani. Acest drept poate fi condiționat de angajator. Se va ține cont de vechimea în muncă.

Vacanţa de vară de patru săptămâni pentru angajaţi! Metoda incredibilă prin care oamenii rămân productivi

Mai mult, se introduce un nou tip de concediu, cel de îngrijitor, De asemenea, se modifică durata concediului de paternitate și a concediului de creștere a copilului.


loading...