Anunţ IMPORTANT pentru TOŢI ŞOFERII. Ce se întâmplă cu AMENZILE primite ÎN TRAFIC. Se schimbă legea şi pentru RADARE

Şoferii care vor încălca legea vor avea posibilitatea de a plăti amenzile rutiere direct la polițistul care a constatat abaterea, conform unui proiect legislativ.

16 apr. 2019, 19:04
Anunţ IMPORTANT pentru TOŢI ŞOFERII. Ce se întâmplă cu AMENZILE primite ÎN TRAFIC. Se schimbă legea şi pentru RADARE

Dacă propunerea va trece și de Camera Deputaților, modalitatea de plată a amenzilor rutiere se va schimba. Totuși, nu toate amenzile de circulație se vor putea plăti direct la polițist, ci doar cele de până la 20 de puncte-amendă. Atunci când va face plata direct la polițist, șoferul va plăti, de fapt, doar jumătate din minimul amenzii primite.

„Pentru amenzile contravenționale în cuantum de până la 20 puncte-amendă, contravenientul poate achita pe loc agentului constatator jumătate din minimul amenzii prevăzute de lege”, se precizează în proiectul legislativ.

Măsura va fi valabilă doar pentru persoanele fizice, întrucât amenzile de peste 20 de puncte-amendă se aplică doar firmelor.

Condiţiile în care poţi fi amendat de POLIŢIŞTII LOCALI. Vezi dacă mai au voie să oprească MAŞINI ÎN TRAFIC

De asemenea, aceeași măsură vizează și o schimbare privind folosirea aparatelor radar. Mai exact, polițiștii nu vor mai putea instala radare pe mașinile neinscripționate și nu le vor mai putea folosi decât dacă sunt îmbrăcați cu uniforma specifică.