Anunţ îngrijorător! Există riscul ca României să i se interzică să exporte carne şi produse din carne de porc în UE

Ludovic Orban a declarat că există riscul ca României să-i fie interzis exportul de carne de porc în Uniunea Europeană. Această situaţie ar fi determinată de faptul că fostul Guvern nu s-a ţinut de cuvânt în privinţa acţiunilor şi termenelor stabilite pentru combaterea pestei porcine.

RomaniaTV.net
06 nov. 2019, 20:57
Anunţ îngrijorător! Există riscul ca României să i se interzică să exporte carne şi produse din carne de porc în UE

 „O spun ca să se ştie: există riscul ca României să i se interzică să exporte carne şi produse din carne de porc în Uniunea Europeană. Guvernul s-a angajat că pune în practică un plan de acţiune cu măsuri, cu termene stabilite pentru combaterea pestei porcine africane. Nu s-a ţinut de cuvânt. Evident că cei de la Uniunea Europeană au zis: «sunteţi serioşi? Dacă nu luaţi măsuri clare şi dacă nu arătaţi că vreţi cu adevărat să puneţi în practică măsurile de combatere a pestei porcine veţi ajunge în situaţia…» Daea care avea în planul de acţiune să semneze un ordin, a semnat ordinul, dar se pare că l-a semnat după învestirea Guvernului, acuma încercăm să aflăm, pentru că el nu poate fi publicat în Monitorul Oficial pentru că nu mai are autoritatea de ministru să semneze după votul din Parlament de instalare a guvernului. Nu ştiu, a semnat un secretar de stat, era în delegaţie.. Oricum, târziu l-a semnat”, a explicat premierul Ludovic Orban.

ANSVSA a anunţat că pesta porcină africană evoluează în 291 de localităţi din 25 de judeţe, cu un număr de 956 de focare.