COD FISCAL 2019. Anunţ major de la ANAF. Doar în acest cont vei putea plăti această taxă importantă

Publicat: Miercuri, 06 Martie 2019 09:21 // Actualizat: Miercuri, 06 Martie 2019 09:21 // Sursa: romaniatv.net

ANAF a reglementat contul în care se va plăti o contribuție, dar și o taxă foarte importantă. Toți cei care sunt obligați să o achite trebuie să știe asta!

Foto: capital.ro

Este vorba despre contribuţia asiguratorie pentru muncă achitată de către angajatorii din domeniul construcţiilor, ce îndeplinesc condiţiile de la art. 60 din Codul fiscal (cifra de afaceri în domeniul construcţiilor minim 80%, salariul minim realizat între 3.000 lei şi 30.000 lei), scrie capital.ro.

Această contribuţie reprezintă 0,3375% din salariul brut realizat şi este achitată de angajator doar în contul unic nr. 20.A47.06.03.

Citeşte şi Impozitul pe casă, NOUTĂŢI. Cum se calculează şi până la ce dată ai reducere

"Sume din contribuţia asiguratorie pentru muncă, în curs de distribuire datorată de angajatorii din sectorul construcţiilor", codificat cu codul de identificare fiscală al contribuabilului.

Aceste sume se distribuie integral la fondul de garantare pentru plata creanţelor salariale, cont 28.A20.11.00, scrie legestart.ro.

"Venituri din contribuţia asiguratorie pentru muncă, repartizată la fondul de garantare pentru plata creanţelor salariale".

În acest cont se va plăti:

- Taxa pe activele financiare, datorată de entităţile bancare conform OUG nr. 114/2018, pentru modificarea Codului fiscal şi pentru aprobarea unor măsuri bugetare.

- Contribuţia asiguratorie pentru muncă datorată de angajatorii din sectorul construcţiilor, ce beneficiază de facilităţile prevăzute de art. 60 din Codul fiscal.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ANAF contributia asiguratorie pentru munca taxe si impozite
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8378
RON
05 Jul
noapte 22 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H