Anunț mare pentru bucureșteni: se face un nou parc în Capitală (FOTO)

Bucureștiul va avea un nou parc de agrement. Primăria Sectorului 6, prin intermediul lui Ciprian Ciucu, și-a asumat proiectul.

16 aug. 2022, 21:15
Anunț mare pentru bucureșteni: se face un nou parc în Capitală (FOTO)

Parcul va fi localizat aproape de zona Crângași. Anunțul Primăriei Sectorului 6, făcut marți seara, a venit la doar câteva săptămâni de când RomâniaTV.net a cerut explicații de la Ciprian Ciucu, în legătură cu terenul lăsat în paragină, de 32 de ani.

🤘 VESTE BUNĂ!

Vom avea încă un parc în #Sectorul6: Parcul Lacul Morii.

Unul liniar, cu o suprafață de 16,6 hectare, care pornește din zona barajului Ciurel și a Parcului Crângași, continuă spre zona de nord, incluzând insula, până la Chiajna și zona adiacentă digului.

☘️🌾🌸⛹🏻‍♂️🚣🏻🤾🏻Tot acest spațiu natural va fi o oază de verdeață, cu zone de recreere, terenuri de sport și spații moderne pentru evenimente culturale. Va fi o porțiune de sector care va fi redată comunității, de care ne vom bucura toți, cu mic, cu mare.

👉 CONCURS INTERNAȚIONAL DE SOLUȚII PENTRU AMENAJAREA ZONEI LACUL MORII

Primăria Sectorului 6, împreună cu Ordinul Arhitecților din România, au lansat concursul internațional de soluții pentru amenajarea zonei de nord a Lacului Morii.

👉PRIMARUL CIPRIAN CIUCU: „Un astfel de demers, competitiv, organizat pe bune, ne va permite să selectăm cea mai bună soluție”

💬 „Invit joi, de la ora 12.00, la sediul Primăriei, toți arhitecții, urbaniștii, peisagiștii, ca să afle de la sursă informațiile aferente concursului internațional de soluții. De ce concurs de soluții pentru proiectare? Pentru că este cea mai bună decizie. Un juriu complet independent decide care este cea mai bună soluție, aducând multă valoare adăugată. Era simplu să contractăm o firmă de proiectare, dar un astfel de demers, competitiv, organizat pe bune, ne va permite să selectăm cea mai bună soluție! Știu, durează, dar avem ca exemplu experiența Clujului care a schimbat la față în bine mai multe zone, beneficiind de urbanism de calitate”, a declarat edilul.

👉Am muncit mult pentru a ajunge până la acest punct:

📌Am identificat și inventariat terenurile adiacente;

📌Am semnat un protocol pe 10 ani cu Apele Române pentru a putea amenaja digul, insula si pentru a putea folosi luciul apei pentru diferite sporturi nautice;

📌Am contractat și finalizat studiile necesare temei de concurs: arheologic, dendrologic, de faună;

📌Am contractat Ordinul Arhitecților pentru a derula concursul de soluții în beneficiul Sectorului 6;

📌Am igienizat zona, scoțând tone de deseuri.

Documentația tehnică și tema de concurs au fost lansate și încărcate în SEAP (http://e-licitatie.ro/…/not…/dc-notice/v2/view/100003580).

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 21 octombrie”, a transmis Primăria Sectorului 6.