ANUNŢ OFICIAL al OMS despre prezenţa virusului EBOLA în Europa

Cazuri izolate de febră hemoragică Ebola sunt 'inevitabile' în Europa, dar riscul propagării epidemiei este 'extrem de scăzut', a dat asigurări Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) într-un comunicat publicat miercuri.

RomaniaTV.net
08 oct. 2014, 12:54
ANUNŢ OFICIAL al OMS despre prezenţa virusului EBOLA în Europa

„Cazuri sporadice ale maladiei provocate de virusul Ebola în Europa sunt inevitabile. Asta are legătură cu deplasări între Europa şi ţările afectate” din Africa de Vest, informează într-un comunicat Zsuzsanna Jakab, director regional pentru Europa al OMS.

„Totuşi, riscul unei propagări a Ebola în Europa este evitabil şi extrem de scăzut”, subliniază ea. „Ţările europene sunt printre cel mai bine pregătite din lume să răspundă unei febre hemoragice virale precum Ebola”, a dat asigurări responsabila OMS.

Poate exista un risc de contaminare accidentală pentru persoanele în contact cu bolnavii, dar poate fi controlat prin aplicarea de măsuri stricte de luptă împotriva infecţiei, precizează Zsuzsanna Jakab, care îşi desfăşoară activitatea la Copenhaga.

Această reacţie a OMS, care se declară gata să ajute ţările care doresc acest lucru în privinţa procedurilor de protecţie a personalului medical, intervine după contaminarea unei infirmiere la Madrid, primul caz de îmbolnăvire cu Ebola de pe continentul european.