Anunț oficial despre educația sexuală în școli: „Ministerul Educației va introduce de anul viitor educație pentru viață”

Cîțu a anunțat cum vor fi introduse în programa școlară cursurile de educație sexuală. Premierul a precizat că elevii vor beneficia de o materie ce va viza mai multe aspecte educative.

22 iun. 2021, 23:31
Anunț oficial despre educația sexuală în școli: „Ministerul Educației va introduce de anul viitor educație pentru viață”

Cîțu a anunțat că educația sexuală va fi introdusă în programa școlară prin intermediul materiei care se va numi „educație pentru viață” și care va cuprinde mai multe elemente educative care le vor fi utile elevilor.

Premierul a mai precizat că părinții, care nu sunt de acord cu această materie, își pot retrage copiii precum în cazul orelor de religie.

„Am luat decizia. Curicula ține de Ministerul Educației și va introduce de anul viitor educație pentru viață. Va fi obligatoriu, dar părinții pot să-și retragă copiii. Decizia este luată, va introduce de anul viitor educație pentru viață. Este chiar atributul ministrului ”, a mai adăugat premierul potrivit G4media.

Cîțu pune în aplicare planul Ministrului Educației

Sorin Cîmpeanu

a propus ca educația sexuală să fie inclusă într-un program de educație pentru viață care să includă educația juridică, rutieră, educația pentru alimentație sănătoasă precum și alte cursuri care pot fi de folos în viața de zi cu zi. Această măsură este o soluție la faptul că educația sanitară, ce are și componentă de educație sexuală, este urmată de 6-9% dintre elevi.

„Avem educația sanitară cu componentă de educație sexuală, care pornește de la cele mai simple noțiuni adaptate vârstei care merge până la cele mai complicate. Acesta este urmată de 6%, 9% din copii. Componenta de educația sexuală este extrem de importantă, materia este predată de profesori de biologie sau medici. Este nevoie de simplificarea curriculumului, educație pentru viața, educație sexuală, educație alimentară, juridiciră financiară, toate aceste educații nu au un curriculum la fel de vast care să justifice o oră pe săptămână. Modulul de educație pentru viață ar putea fi o soluție, educația sexuală trebuie să se regăsească în acest modul. Pentru ca numărul mamelor de 12 -13 ani este greu de comentat.” , a mai adăugat Sorin Cîmpeanu.