Anunţ oficial: Diagnosticul de EBOLA, infirmat. Bărbatul care a venit din Nigeria are MALARIE

Bărbatul de 51 de ani, care lucrează ca inginer în Nigeria, a fost diagnosticat cu malarie, a anunţat, luni, managerul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş, Adrian Streinu Cercel.

11 aug. 2014, 10:05
Anunţ oficial: Diagnosticul de EBOLA, infirmat. Bărbatul care a venit din Nigeria are MALARIE

Avem veşti bune. În cursul serii de duminică bărbatului i s-a pus diagnosticul de malarie. Pacientul a fost transferat la Spitalul Clinic Victor Babeş unde este sub terapie. Evoluţia lui este stabilă„, a declarat Adrian Streinu Cercel într-o conferinţă de presă.

Mangerul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş a mai precizat că în cazul românului „lucrurile s-au derulat ca la carte”. „Toată lumea şi-a făcut treaba, aşa cum au fost stabilite procedurile de către ministrul Sănătăţii şi Raed Arafat. Plasarea pacientului s-a făcut într-o arie separată, astfel încât pacientului i s-au acordat îngrijiri medicale şi a putut fi diagnosticat corect„, a mai spus Streinu Cercel.

Bărbatul, care a fost internat la Institutul Naţional Matei Balş din Bucureşti cu suspiciunea că ar avea boli infecţioase, inclusiv Ebola, a revenit în ţară, din Nigeria, pe 25 iulie. Acesta a ajuns, duminică, la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti cu vărsături, febră şi diaree, fiind ulterior transportat pentru un set complex de analize la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti.

După transferarea pacientului la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş din Bucureşti, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Prahova au luat toate măsurile necesare pentru dezinfecţia unităţilor sanitare în care a fost pacientul.

CITEŞTE ŞI: Care sunt simptomele de infecţie cu EBOLA şi cum ne apărăm de BOALA UCIGAŞĂ