SUSPICIUNE DE EBOLA în ROMÂNIA. Pacientul suspect a fost în VAMA VECHE şi se simţea rău de trei zile

Bărbatul din Ploieşti care este suspect de Ebola a fost la Vama Veche înainte de a merge la spital. Informaţia a fost furnizată chiar de el medicilor, potrivit unuia dintre cadrele medicale care s-au ocupat de caz.

RomaniaTV.net
10 aug. 2014, 12:41
SUSPICIUNE DE EBOLA în ROMÂNIA. Pacientul suspect a fost în VAMA VECHE şi se simţea rău de trei zile

Bărbatul internat la Institutul Naţional „Matei Balş” din Bucureşti cu suspiciunea că ar avea boli infecţioase, inclusiv Ebola, revenise în ţară pe 25 iulie, a declarat, duminică, pentru Agerpres, prefectul de Prahova, Rodica Paraschiv.

Pacientul a ajuns, duminică, la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti cu vărsături, febră şi diaree, fiind ulterior transportat pentru un set complex de analize la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti.

Citeşte şi Care sunt simptomele de infecţie cu EBOLA şi cum ne apărăm de BOALA UCIGAŞĂ

„Este vorba despre un caz mai deosebit, în sensul că pacientul avea greaţă şi vărsături de vreo trei zile. Când a fost întrebat unde a fost, acesta a precizat că a fost plecat la Vama Veche. I s-au făcut analize iar ulterior, pentru că acestea erau proaste, am decis ca el să fie transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă pentru un consult mai complex”, a declarat directorul Spitalului de Boli Infecţioase, Cătălin Vişean.

La consult s-a depistat faptul că bărbatul s-a întors recent din Nigeria, astfel că este luată în calcul ipoteza că acesta ar putea avea o boală infecţioasă, inclusiv boala Ebola.

Ministerul Sănătăţii, ANUNŢ OFICIAL după primul caz de suspiciune de EBOLA din România

Directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Prahova, Daniel Nicolae, a precizat că pacientul a fost transportat la Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti.

Potrivit prefectului Rodica Paraschiv, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Prahova au luat toate măsurile necesare pentru dezinfecţia unităţilor sanitare în care a fost pacientul.