Anunţ oficial! România TV NU este membră şi NU s-a înscris niciodată în Clubul de Presă! Anunţul eronat a fost făcut de Realitatea Plus!

România TV anunţă oficial că nu face parte din Clubul de Presă, aşa cum eronat a informat Realitatea Plus. RomâniaTV.net s-a înscris într-o asociație cu caracter profesional, care are drept scop apărarea drepturilor editorilor de presă online, denumită Asociația Editorilor de Presă Scrisă și Online.

13 mai 2023, 19:27
Anunţ oficial! România TV NU este membră şi NU s-a înscris niciodată în Clubul de Presă! Anunţul eronat a fost făcut de Realitatea Plus!
Anunţ oficial! Romania TV NU este membră şi NU s-a înscris niciodată în Clubul de Presă! Anunţul eronat a fost făcut de Realitatea Plus!

Anunţ oficial! România TV NU este membră şi NU s-a înscris niciodată în Clubul de Presă! Anunţul eronat a fost făcut de Realitatea Plus! Pe 3 mai, de Ziua Mondială a Libertăţii Presei, a avut loc la Bucureşti, într-o sală de conferinţe a hotelului Crowne Plaza, prima convenţie a Clubului de Presă.

În urma candidaturilor şi votului, structura de reprezentare a Clubului de Presă, sub denumirea de Consiliul de Onoare al Clubului de Presă, are următoarea componenţă: 1. Cozmin Guşă; 2. Sorin Roşca Stănescu; 3. Răzvan Savaliuc; 4. Bogdan Comaroni; 5. Claudiu Asimionesei.

Realitatea Plus anunţă că până în prezent, nu mai puțin de 627 de jurnaliști s-au înscris în Clubul de Presă, iar în ceea ce privește companiile care acționează în mass-media româneacă, 68 de case presă au ales să se înscrie în Clubul de Presă, printrele cele enumerate găsindu-se, eronat, şi România TV.

Aşadar, România TV nu face parte dintre membrii Clubului de Presă, dar nici dintre membrii vreunui alt club de presă din România la momentul actual – mai 2023.

La momentul când şi dacă va considera oportun, postul de ştiri nr. 1 din România va anunţa pe cale oficială apartenenţa sa la orice fel de organizaţie de acest tip.

În schimb, RomâniaTV.net s-a înscris într-o asociație cu caracter profesional, care are drept scop apărarea drepturilor editorilor de presă online, denumită Asociația Editorilor de Presă Scrisă și Online.

Asociația Editorilor de Presă Scrisă și Online este o organizație non profit, persoană juridică de drept privat, cu scop nepatrimonial, neguvernamentală și apolitică care are ca scop principal reprezentarea drepturilor și a intereselor membrilor asociației în calitate de editori de presă scrisă (online și tipărită) în fața tuturor autorităților de stat la nivel central și local cât și a tuturor terților de drept public sau privat, în România sau din afara României (internațional), promovarea și conștientizarea rolului presei scrise și online în societate.